Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 128 vizitatori și nici un membru online

Tehnologia smart schimba munca in „combinat”

Revolutia industriala 4.0 transforma o fabrica care opereaza cu tehnologie conventionala intr-una inteligenta prin integrarea sistemelor informatice avansate si tehnologiilor viitorului. Datorita aplicarii celor mai inovatoare tehnologii digitale se poate constata si o "evolutie" semnificativa a numeroaselor instrumente de imbunatatire continua, cum ar fi Lean Six Sigma (LSS).

Metodologia DMAIC, pe care se centreaza Lean Six Sigma, se bazeaza pe date pentru a cunoaste in profunzime problemele. Datele sunt necesare pentru a genera orice imbunatatire a procesului. Identificarea corecta si la timp a problemei-cheie se bazeaza pe integritatea datelor si pe obtinerea datelor in timp real.

Trecerea de la statistica descriptiva la analiza predictive

Ca parte din revolutia industriala 4.0, folosirea senzorilor permite colectarea datelor pe intreg lantul de valoare. Aceasta abordare conduce la sofisticarea analizei in vederea planificarii si face tranzitia de la statistica descriptiva la analiza predictiva a datelor.
In contrast cu planificarea conventionala a productiei, datele furnizate de senzori permit planificarea in timp real a productiei concomitent cu optimizarea dinamica a logisticii, transportului si managementul stocurilor.

Puterea mult mai avansata a analizelor imbunatateste performanta proiectelor Lean Six Sigma: in special timpul de colectare a datelor si analiza procesului sunt mai rapide. Deci permite accelerarea etapelor de definire, masurare, analiza, imbunatatire si control pentru a cunoaste in detaliu procesul si a evidentia cauzele-radacina care influenteaza deviatia standard (conceptul cheie al Lean Six Sigma) si trebuie eliminate pentru a optimiza procesul.

Spre exemplu in etapa de definire, cu ajutorul senzorilor si dispozitivelor conectate la internet datele pot fi transmise unui smartphone sau unei tablete pentru a monitoriza abaterile in procese sau produse. In etapa de masurare accelerarea colectarii datelor si eliminarea erorilor umane de colectare a acestora contribuie foarte mult la acuratetea si integritatea datelor.

Alertele si puterea datelor predictive in Lean Six Sigma

Companiile care folosesc tehnologie conventionala pot avea date descriptive si pentru a primi semnalul unor defectiuni. In cazul acestora alerta este semnalata cand defectiunea a aparut, in timp ce puterea datelor predictive permite masurarea gradului de uzura a unui utilizaj si alertarea utilizatorului inainte ca acel utiliaj sa se defecteze. Prin urmare permite adoptarea cu promptitudine a contra-masurilor necesare pentru a anticipa viitorul si pentru a cunoaste in prealabil posibilele relatii cauza-efect.

Relevanta utilizarii tehnologiei in implementarea metodologiei Lean Six Sigma se demonstreaza si in cazul etapei de analiza. Implementarea conventionala prevede identificarea si prioritizarea cauzelor radacina urmate de eliminarea acestora.

Un set de instrumente cantiative si calitative sunt accesate pentru a descrie cat mai bine procesul. Cu ajutorul senzorilor si al dispozitivelor conectate la internet, procesul de identificare a cauzelor radacina se accelereaza semnficativ.

Similar si pentru cazul etapei de imbunatatire, cand cauzele radacina sunt eliminate, se monitorizeaza impactul masurilor corective si se consolideaza comportamente si practici in vederea respectarii nivelului critic de calitate (CTQ).

Faza de control evidentiaza impactul pozitiv al Internetului lucrurilor (IoT) care trebui sa se integreze in orice platforma de operare sau baza de date. Monitorizarea trebuie sa fie facuta in orice conditii, datele sa fie confidentiale si sigure.   

Internetul lucrurilor duce la urmatorul nivel conectivitatea  

Aplicatiile bazate pe Internet lucrurilor fac parte din viata noastra si multe activitati umane si industriale se bazeaza pe aceasta tehnologie. Tranzitia de la sursele de energie la automatizare, tehnologia informatiei si productia automatizata pana la conectivitate a schimbat procesul de productie.

Fabrica inteligenta se bazeaza pe senzori si dispozitive, pe un ecosistem care depinde de foarte multi factori. Acest ecosistem utilizeaza Internetul lucrurilor (IoT), Big Data si integreaza lumea fizica cu lumea digitala. Ceea ce reuseste sa schimbe revolutia industriala 4.0 este tranzitia de la ciclul de produs centrat pe client la ciclul de produs centrat pe experienta clientului.

Inainte de revolutia industriala 4.0 clientul nu era implicat in ciclul de produs de la initiere pana la faza de feedback. Acum experienta clientului devine vitala pentru succesul oricarei companii. Industria 4.0 poate crea valoare pe parcursul intregului ciclu de viata al produsului, procesului sau serviciului. Rezultatul acestei revolutii poate fi un obiect, dar si un serviciu conceput pentru un utilizator final, a carui dezvoltare este condusa de inovatie in mai multe domenii: IT, sisteme integrate, productie, tehnica de automatizare. Toate acestea utilizate pentru a oferi rezultate rapide si de calitate.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert, Tendinte si tehnologii emergente

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.