Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 107 vizitatori și nici un membru online

Perspectivele digitalizarii auditului financiar, urmatoarea frontiera

Avansul tehnologiilor wireless a permis numeroaselor dispozitive sa fie conectate la internet. Mobile sau nu, inteligente sau nu, contectivitatea wireless uneste din ce in ce mai multe dispozitive. Internetul lucrurilor (IoT) permite interconectarea dispozitivelor si ofera utilizatorilor si producatorilor date in timp real despre parametrii acestora de functionare. De exemplu, un echipament prevazut cu senzori poate fi conectat la un dispozitiv mobil si controlat de la distanta.

Daca translatam aceste principii schematice de comunicare intre dispozitive la domeniul contabilitatii vom constata valoarea adaugata pe care o aduce progresul tehnologic in aceasta directie.

IoT schimba modul in care circula informatia

Implementarea Internetului lucrurilor (IoT) va schimba modul in care circula informatia, de la planificarea resurselor si achizitii, la facturare si toate celelalte functiuni de baza din sistemul de contabilitate. Aceste schimbari vor antrena schimbarea modului de realizare a controlului de audit. Va fi in continuare nevoie de prezentarea, monitorizarea si gestionarea datelor si tranzactiilor financiare. Numai ca in practica nu va mai fi la fel. Auditul va fi intr-o anumita masura digital si, in viitor, nu va mai fi nevoie de interactiuni frecvente pentru obtinerea informatiilor necesare de la client.

Cu ajutorul Internetului lucrurilor auditorul va avea acces in timp real la datele de tranzactionare si vizibilitate la operatiunile existente, sporind astfel necesitatea unor procese de audit continuu. Aceasta tehnologie va permite, de asemenea, o evaluare mai extinsa si mai inteligibila a riscurilor, ceea ce va contribui la accelerarea evaluarii si remedierii problemelor. De asemenea, va oferi posibilitatea gestionarii in timp real, care va permite companiilor si auditorilor sa raspunda imediat in caz de probleme.

Competentele auditorilor se schimba

In aceste conditii competentele de auditor nu se vor mai rezuma doar la analizarea situatiilor financiare, ci se vor apropia de domeniul IT, deoarece, in viitor, profesionistii ambelor domenii vor forma echipa de audit. Din aceasta conlucrare va rezulta un flux informational bun, eficienta operationala pentru echipa si consultanta relevanta pentru setarea corecta a infrastucturii compatibile IoT pentru client. Atat auditorul cat si profesionistul de IT se vor specializa in domeniul datelor, granita dintre cele doua profesii se va subtia, iar competentele lor de analiza vor contribui la cresterea profitabilitatii companiilor.

IoT va permite auditarea in timp real

Ritmul cu care IoT castiga teren este important, chiar daca este o simpla aplicatie a dispozitivelor si sistemelor interconectate. Industria de audit si contabilitate se sincronizeaza cu progresele si implementarile tehnologice anterioare, cum ar fi solutiile si serviciile de contabilitate gazduite in cloud. Dar acum IoT schimba viitorul multor profesii.

Integrarea IoT va permite contabililor si auditorilor sa-si ajute clientii prin conectivitatea la date. IoT impreuna cu diferitele procese de contabilitate, salarizare, resurse umane, de gestionare a stocurilor vor clasifica datele si vor usura munca auditorului ca sa determine procesul corect de rezolvare a problemelor, fluxul de venituri si sa genereze o valoare mare pentru clienti.

In concluzie

Cu actualizari in timp real de pe dispozitivele IoT, analiza informatiilor vitale si relevante va oferi companiilor noi cai pentru imbunatatirea planificarii afacerii si alocarii resurselor, dar va contribui la optimizarea proceselor operationale, la minimizarea cheltuielilor si la rezolvarea mai rapida a problemelor. In audit si contabilitate, analiza datelor colectate in timp real va permite evaluarea exacta a riscurilor, identificarea mai buna a cauzelor radacina si preventia amplificarii impactului negativ al acestora.

Autor: Florentina Susnea (foto), Managing Partner, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.