Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 135 vizitatori și nici un membru online

Managementul corect al datelor ajuta deciziile informate

Avansul tehnologic si hiperconectivitatea reformuleaza criteriile care definesc increderea in companii. Mediul online propaga mesajele cu o viteza fara precedent. Furtul datelor sau comportamentele frauduloase, atunci cand apar, nu mai sunt o chestiune rezolvata doar intern de companii. Opinia publica este tot mai bine informata si are repere tot mai solide cu privire la comportamentele inacceptabile sau la protejarea datelor cu caracter personal.

Ca sa gestioneze riscul si sa construiasca incredere, directorii financiari ai marilor companii sunt preocupati de doua aspecte:

1. Integrarea tehnologiilor avansate de data analytics pentru gestionarea riscului, volatilitatii si pentru respectarea cadrului de reglementare.
2. Reanalizarea abordarilor consacrate in contextul avansului rapid al tehnologiei si modificarea regulilor si a normelor din business. Astfel normele legislative si standardele contabile devin subiectul readaptarilor ca raspuns la aceste schimbari.

Colaborarea dintre diversele functiuni ale companiei este esentiala in era conectivitatii

Echipele care reusesc sa colaboreze trans-organizational obtin doua beneficii majore:

1. Ajung la intelegerea mai clara a corelatiei dintre risc si managementul informatiei de business. De aceea abordarea integrata a guvernantei informatiei ofera raspuns la cerintele legislative precum standardele internationale sau legislatia UE.
2. Reusesc gestionarea volumelor de date in crestere fara sa piarda intelegerea si controlul asupra tipului de informatie si locului unde este stocata. In conditiile GDPR companiile sunt expuse riscului de a nu putea identifica date pe care sa le stearga, asa dupa cum prevede acest regulament.

Gestionarea provocarilor noilor tehnologii se face cu atentie sporita pentru securitatea datelor

Companiile se confrunta cu obstacole semnificative in implementarea de noi sisteme inovatoare. Preocuparile cu privire la securitatea informatiilor din cloud sunt obstacolul numarul unu in calea inovarii tehnologice in domeniul serviciilor financiare.  

Avansul tehnologiei si cresterea volumelor de informatii ar trebui sa dea companiilor sansa sa se intrebe daca informatiile pe care le prezinta echipelor de audit intern si consiliului de administratie au evoluat in conformitate progresul tehnologic. In fond, calitatea dezbaterii si a luarii deciziilor la nivelul top managementului depinde si de eficacitatea supravegherii modului in care aceasta isi deruleaza activitatea.

Deoarece controalele interne, conformitatea si cultura organizationala, precum si prevenirea fraudei sunt din ce in ce mai importante, echipele de audit si consiliile de supraveghere cauta oameni cu competente de analiza a bazelor de date.

Calitatea superioara a datelor si noile tehnologii deschid o noua era a guvernantei corporative

Tehnologiile avansate de data analytics nu doar ajuta functia financiara sa performeze diferit, dar aduc si mai multa valoare adaugata si furnizeaza incredere tuturor factorilor implicati in ce priveste informatia non-financiara. Acestea ofera o imagine in timp real, la costuri reduse, cu un control automat care diminueaza riscurile.   

In loc de concluzie

Echipele performante care fac raportarea se bazeaza pe date de diferite tipuri si valorifica progresele tehnologice. Acestea ofera informatii de calitate partilor interesate, cu responsabilitati decizionale, ca sa-si indeplineasca rolul. Membrii consiliului de administratie folosesc aceste date istorice, dar si predictive, ca sa aiba o intelegere completa a cadrului in care decid.

Gestionarea datelor ca un bun strategic al companiei, tranzitia gandirii financiare catre integrarea noilor tehnologii si provocarea structurilor de conducere traditionale pentru a accepta schimbarea de paradigma ar trebui sa preocupe companiile daca vor sa aiba si in viitor cadrul in care sa decida in cat mai mare cunostinta de cauza.

Autor: Alina Fanita (foto), CEO , PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.