Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 172 vizitatori și nici un membru online

PayWell 2019: Cresterea salariala in companiile mari din sectorul privat este in medie de 9,4% in acest an, peste estimari

Salariile brute in randul companiilor private au crescut in medie cu 9,4% in acest an, potrivit studiului salarial PayWell 2019 realizat de PwC Romania. Majorarea salariala raportata pentru 2019 depaseste nivelul de 4,6%, estimat pentru acest an de catre companiile respondente in editia anterioara. Pentru 2020, companiile private anticipeaza o crestere medie a salariilor brute de 5,7%.

Cea mai mare crestere medie a salariilor in 2019, de 14%, a fost inregistrata de sectorul hotelier. De asemenea, majorari peste media tuturor sectoarelor incluse in sondaj au fost raportate de industrie +11%, leasing +10% si retail +10%. Conform Paywell 2019, salariul mediu brut in randul companiilor participante a urcat la 5.941 lei de la 5.428 lei, in 2018.

Pe categorii de angajati, continua tendinta de crestere in ritm mai accelerat a salariilor in randul personalului necalificat sau putin calificat (muncitori, operatori), in medie de 10%. In comparatie cu anii trecuti, insa, cand nivelurile manageriale au stagnat ca nivel salarial, in 2019 pozitiile de management operational au avut o crestere de 13%, iar cele de top management de 9%. La polul opus, cu 5%, se afla personalul administrativ, tehnicienii si angajatii cu putina experienta.

”Observam ca majorarea salariala a fost in 2019 superioara nivelului pe care il prognozau anul trecut companiile incluse in Paywell, fiind influentata in principal de deficitul de forta de munca, dar si de evolutia din sectorul public si de deciziile guvernamentale privind salariul minim pe economie. Ca urmare a majorarilor cumulate de circa 50% care au avut loc in sectorul public incepand din 2017, raportul dintre veniturile medii PayWell, care reprezinta in mare parte companii mijlocii si mari, si salariul mediu pe tara a coborat de la 1,4 la 1,16 in aceasta perioada. In acest context, companiile private se confrunta cu o dubla presiune: din partea sectorului public care a devenit mult mai atractiv pentru angajati si a deficitului fortei de munca ce s-a acutizat in ultimii ani”, a declarat Daniel Anghel (foto stanga), Partener si Liderul serviciilor fiscale si juridice, PwC Romania.

In ceea ce priveste beneficiile, continua sa se afle in top tichetele de masa, zilele suplimentare de concediu si bonusurile acordate cu diferite ocazii. Totusi, comparativ cu anii trecuti, cele mai mari cresteri de popularitate au fost inregistrate de gestionarea timpului (program flexibil, munca de acasa) si de beneficiile care tin de bunastarea angajatilor (inchirierea de carti, programe de sanatate, etc.).

”Angajatii au inceput sa aprecieze si alte beneficii in afara celor devenite traditionale. De exemplu, sunt cerute mai mult facilitatile pentru transport, flexibilitatea programului de lucru sau munca de acasa. Avand in vedere ca piata fortei de munca este din ce in ce mai competitiva, angajatorii sunt tot mai preocupati sa dezvolte pachete diverse de beneficii si un mediu de lucru atractiv, pentru a fi preferati sau pentru a-si retine angajatii. Atentia sporita acordata programelor de beneficii pentru diferentiere este un semn al sofisticarii pietei muncii odata cu cresterea standardului de viata. Aceasta tendinta va continua in anii urmatori, cu potential de accelerare daca legislatia fiscala va incuraja mai mult promovarea anumitor beneficia, care pot avea si impact social pozitiv (asigurari de sanatate, planuri de pensii etc.)”, a aratat Oana Munteanu (foto dreapta), Senior Manager PwC Romania.

Alte concluzii ale sondajului

• Cele mai mari salarii medii brute in 2019, in functie de departamente, au fost raportate de cel de Strategie, 12.220 lei, Juridic, 11.026 lei si IT, 10.769 lei.
• Bucuresti continua sa conduca in topul castigurilor, cu un salariu mediu aproape dublu fata de Muntenia.
• Pe judete, top cinci Paywell este format in ordine de Bucuresti-Ilfov, Timis, Cluj, Brasov si Iasi.
• Cele mai mari cresteri de salarii in 2020 sunt estimate pentru retail, de 7,42%, sectorul farmaceutic, 6,3% si bancar, 4,73%.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.