Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 113 vizitatori și nici un membru online

Invitatie la conformare voluntara sau ultima sansa de evitare a impozitarii cu 16%

In ultima perioada, contribuabilii sunt din ce in ce mai des subiectul controalelor fiscale, mai mult de 500 de persoane fizice fiind verificate de la inceputul anului 2018 pana in prezent.

Atat contextul socio-politic local, cat si cel international vin constant cu noi elemente in vederea reglementarii acestui domeniu. Iar autoritatile din Romania au in plan dezvoltarea unei aplicatii care sa permita identificarea mult mai rapida a persoanelor fizice cu risc fiscal ridicat.

Exista o multitudine de reforme internationale privind obligatia institutiilor financiare de raportare catre autoritati a informatiilor referitoare la rezidentii proprii, iar la nivelul Uniunii Europene au fost elaborate diverse directive privind schimbul automat de informatii intre autoritatile fiscale, cooperarea administrativa in ceea ce priveste accesul autoritatilor fiscale la informatiile privind combaterea spalarii banilor etc.

In scopul verificarii persoanelor fizice, a fost infiintata, in anul 2011, Directia Generala Control Venituri Persoane Fizice. De asemenea, potrivit unui prim proces de selectie stabilit de aceasta Directie, urmatoarele persoane fizice pot deveni subiect de control: asociati/actionari care au imprumutat firme cu cel putin 200.000 lei; persoane fizice ce achizitioneaza bunuri sau imobile in valoare de cel putin 70.000 euro; persoane fizice ce detin depozite bancare de cel putin 150.000 lei/an; persoane fizice care au cumparat autoturisme in valoare de cel putin 25.000 euro.

Prin urmare, presiunea pe declararea veniturilor persoanelor fizice este foarte mare, autoritatile avand la dispozitie instrumentele necesare pentru a le verifica. In eventualitatea in care veniturile nu pot fi justificate de catre contribuabilii vizati, atunci acestea vor fi impozitate cu 16%.

Totusi, Ordonanta Guvernului nr. 6/2019 din 31 iulie 2019, privind instituirea unor facilitati fiscale, recent publicata, incurajeaza din punctul nostru de vedere conformarea voluntara a persoanelor fizice. Concret, persoanele fizice care la data de 31 decembrie 2018 ar avea obligatii principale restante administrate de ANAF pot beneficia de anularea dobanzilor, a penalitatilor si tuturor accesoriilor aferente acestor datorii principale. Atentie, insa, orice demers din partea persoanei fizice in acest sens trebuie realizat pana la data de 15 decembrie 2019. Procedura de aplicare a acestei Ordonante, care trebuia sa fie aprobata in termen de 30 zile de la data intrarii in vigoare a acesteia, a fost, pana la urma, aprobata prin Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 3126/2019, in vigoare din data de 27 septembrie 2019.

De asemenea, acum cateva zile, ANAF a emis un document denumit „ Anularea unor obligatii accesorii Ordonantei Guvernului nr. 6/2019”, care explica conditiile si procedura de urmat pentru anularea accesoriilor.

Pentru persoanele fizice, care nu si-au declarat veniturile, ar fi recomandat sa le declare acum, pana la termenul de 15 decembrie, pentru a intra sub incidenta Ordonantei, intrucat sansele de a asista in viitor la o noua Ordonanta care vizeaza conformarea fiscala sunt reduse. Este clar ca acele persoane care amana sa-si declare veniturile, in cazul in care sunt identificate si verificate imediat dupa sfarsitul anului 2019, vor suporta rigorile legii fara a beneficia de vreo ”oferta” financiara din partea ANAF.

Autori:
Mihaela Mitroi (foto stanga), Partener, Asistenta Fiscala si Juridica, EY Romania, lider al activitatii de consultanta fiscala si juridica in clusterul de Sud al regiunii EY Europa Centrala si de Sud-Est si Asia Centrala (CESA)
Corina Mindoiu (foto dreapta), Partener Asociat, Asistenta Fiscala si Juridica, EY Romania

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.