Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 43 vizitatori și nici un membru online

Studiu EY: Liderii de companii cauta noi oportunitati de fuziuni si achizitii globale

- Apetitul pentru fuziuni si achizitii (M&A) se mentine, peste jumatate din companiile globale intentioneaza sa faca o achizitie in urmatoarele 12 luni.
- In cautarea talentelor si adoptarea tehnologiei, majoritatea companiilor planuiesc fuziuni si achizitii si investitii de capital semnificative in aceste directii
- SUA si Regatul Unit sunt principalele destinatii M&A; majoritatea directorilor executivi nu intrevad o recesiune in viitorul apropiat

Liderii organizatiilor continua sa remodeleze portofoliile companiilor lor, in pofida unui mediu geopolitic dificil, 52% dintre corporatiile globale planuind sa realizeze achizitii in anul urmator, potrivit celei de-a 21-a editii a studiului EY Global Capital Confidence Barometer (CCB).

Adoptarea tehnologiei si atragerea talentelor impulsioneaza tranzactiile: doua treimi (66%) dintre respondenti intentioneaza sa aloce peste 25% din capitalul total dedicat investitiilor in tehnologie, vizand in mod special solutii care sa le alimenteze cresterea. Mai mult de jumatate dintre directorii executivi (56%) vor sa realizeze aceste investitii prin intermediul achizitiilor, al asocierilor de tip joint ventures sau al fondurilor externe cu capital de risc. In acelasi timp, aproape doua treimi dintre respondenti (61%) intampina dificultati in atragerea talentelor cu abilitatile necesare, iar acest procent este si mai mare in Regatul Unit (66%) si Germania (72%).

„Urmand tendintele globale, apetitul pentru fuziuni si achizitii se mentine si pe piata locala. Romania ramane o piata atractiva pentru investitori, interesul acestora fiind sustinut de cresterea constanta economica din ultimii ani si de situatia geopolitica favorabila. In anul urmator, estimam ca piata de fuziuni si achizitii va ramane dinamica, neexistand in acest moment semnale majore cu privire la o posibila recesiune. Interesul antreprenorilor locali ramane in zona cresterii cotei de piata, a diversificarii portofoliilor, vizand inclusiv extinderea la nivel regional, in timp ce fondurile de investitii continua consolidarea - mai ales noile fonduri care au investit in Romania.

Sectoarele unde vom vedea miscari in perioada urmatoare sunt serviciile medicale, bunurile de consum, sectorul energetic, imobiliar si de tehnologie. Digitalizarea si impactul noilor tehnologii asupra afacerilor au devenit o preocupare constanta pentru companiile locale. Tendinta globala de crestere a investitiilor in tehnologie se manifesta si in Romania, iar asteptarea este ca in urmatoarea perioada companiile romanesti sa se orienteze intr-o masura mai mare spre achizitia sau dezvoltarea de tehnologii inovatoare. Se remarca, de asemenea, o crestere a activitatii fondurilor ce vizeaza start-up-uri in zona de tehnologie si pe piata locala”, spune Florin Vasilica (foto), Liderul departamentului Asistenta in tranzactii, EY Romania.

Multi executivi nu intrevad o recesiune economica
Probabilitatea unei recesiuni pe termen scurt si mediu nu este considerata o amenintare semnificativa, majoritatea respondentilor (54%) nu se asteapta la o recesiune economica. Dar, in timp ce mare parte dintre directorii executivi din cele mai multe economii importante raman increzatori in perspectivele lor economice, 80% dintre respondentii din Germania si 62% dintre cei din Regatul Unit se asteapta la o recesiune. In pofida acestor preocupari, piata tranzactiilor din Germania si Regatul Unit a ramas activa in 2019. Directorii executivi din SUA sunt cei mai optimisti, 78% dintre acestia nu iau in calcul posibilitatea unei recesiuni economice semnificative pe termen scurt si mediu.

Companiile reusesc sa gestioneze problemele comerciale si tarifare, care ar putea fi percepute drept factori de subminare a increderii economice. Aproape doua treimi dintre companii (64%) planifica sa-si diminueze impactul problemelor comerciale si tarifare prin reconfigurarea lanturilor de aprovizionare si relocarea unitatilor de productie. Iar 22% dintre companii isi reevalueaza optiunile de raspuns la aceasta situatie in rapida schimbare.

Se preconizeaza o varietate de tranzactii competitive si ostile
In contextul acestor perspective economice optimiste, se estimeaza o piata a tranzactiilor extrem de competitiva in 2020. Opt din zece respondenti se asteapta la o intensificare a ofertelor ostile si competitive in anul urmator, iar 75% dintre respondenti preconizeaza ca investitorii privati vor juca un rol important in ceea ce priveste achizitiile.

De asemenea, directorii executivi considera ca vor asista la o intensificare a activitatii din zona megatranzactiilor (de peste 10 miliarde de USD), mai mult de jumatate dintre acestia estimand o crestere a numarului de tranzactii care depasesc pragul de 10 miliarde de USD. Aproape trei sferturi dintre respondenti (72%) nu anticipeaza nicio scadere a activitatii de fuziuni si achizitii in general, iar un procentaj similar (71%) dintre directorii executivi preconizeaza o crestere a tranzactiilor transfrontaliere.

SUA recastiga primul loc, iar Regatul Unit ramane atractiv pentru investitori
Conform raportului EY, SUA ocupa primul loc in topul destinatiilor pentru investitii. Desi persista incertitudinile legate de Brexit, studiul constata ca atractivitatea Regatului Unit se mentine, investitorii considerandu-l a doua destinatie preferata pentru investitii de la nivel global. SUA si Regatul Unit au devansat Germania (locul al treilea), China (locul al patrulea) si Canada (locul al cincilea).

Definirea misiunii si crearea de valoare pe termen lung
Misiunea si impactul social avanseaza printre prioritatile conducerilor companiilor si remodeleaza in mod fundamental modul in care acestea isi masoara succesul. Aproximativ 84% dintre companii si-au definit deja sau planuiesc sa-si stabileasca in anul urmator parametrii de raportare a impactului social.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.