Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 72 vizitatori și nici un membru online

Sondaj PwC: Romania, locul 7 in Europa Centrala si de Est dupa numarul companiilor vizate de inspectii fiscale

Peste 22% dintre companiile din Romania au fost vizate de inspectii fiscale in 2018, procent de aproape trei ori mai mare decat in 2017 sau 2016, dar sub media din Europa Centrala si de Est de 32%, potrivit unui sondaj realizat de reteaua PwC Tax Controversy & Dispute Resolution (TCDR) din Europa Centrala si de Est.

Romania se situeaza astfel pe locul 7 in regiune, primele locuri fiind ocupate de Bosnia si Hertegovina (63%), Bulgaria (48%), Polonia (48%) si Cehia (35%). Atat in Romania, cat si in celelalte state din Europa Centrala si de Est, cele mai multe inspectii fiscale au vizat impozitul pe profit si taxa pe valoare adaugata. In Romania, inspectiile au verificat in 45% dintre cazuri aspecte privind impozitul pe profit, peste media regionala de 34%, iar 36% au avut in vedere taxa pe valoarea adaugata, comparativ cu 27% la nivel de ECE.

”Ne-am propus ca prin acest sondaj sa identificam tendintele locale in aria inspectiilor fiscale prin comparatie cu cele din alte state din regiune intrucat ni se pare extrem de important sa observam cum anume evolueaza aceasta importanta componenta a administrarii fiscale in zona noastra. Desi exista unele diferente din perspectiva sistemelor fiscale, administrative si judecatoresti, tarile din aceasta regiune au suficient de multe puncte comune in evolutia practica, in ultimii 30 de ani, iar rezultatele sunt extrem de interesante”, a declarat Dan Dascalu (foto), Partner D&B David si Baias, lider al retelei PwC TCDR.

Sondajul arata ca 40% dintre inspectiile fiscale din Romania s-au finalizat in cel mult 3 luni, fata de 47% in regiune. Printre statele care au raportat o durata comparabila se numara Bosnia si Hertegovina, Letonia si Lituania.

”Am constatat ca abordarile inspectorilor sunt similare in majoritatea tarilor, zonele de interes fiind aceleasi. De exemplu, in cazul impozitului pe profit, cel mai des verificate aspecte tin de tranzactiile intra-grup, deductibilitatea cheltuielilor cu serviciile si preturile de transfer, iar in cazul TVA, cele mai frecvente spete se refera la deduceri. De asemenea, durata inspectiilor, dar si implicatiile lor, inclusiv din perspectiva contestarii actelor de impunere, au multe puncte in comun, putand sa constituie un punct de pornire in dialogul ANAF - contribuabili, in vederea imbunatatirii relatiei dintre acestia, inclusiv prin raportare la experientele observate in acest domeniu in alte state din regiunea ECE”, a explicat Dan Dascalu.

Referitor la valoarea obligatiilor de plata suplimentare stabilite de catre echipele de control fiscal, in cele mai multe situatii sumele au fost de pana la 100.000 euro, respectiv 43% dintre respondentii din Romania si 51% in Europa Centrala si de Est. La cealalta extrema, sondajul a reliefat ca 18% dintre inspectii au condus la impuneri intre 1 si 5 milioane euro in Romania, prin comparatie cu media europeana de 5% .

Peste jumatate dintre respondentii din Romania (55%) nu au contestat deciziile emise in urma inspectiilor fiscale, la nivelul Europei Centrale si de Est procentul fiind de 62%.

Motivele pentru care companiile respondente au ales sa nu conteste sunt fie faptul ca au acceptat concluziile controlului, fie numarul mic de aspecte identificate in timpul controlului, fie, intr-o proportie mai mica, lipsa de incredere in sistemul de solutionare a contestatiilor.

In cazul contestarii deciziilor, 37% au fost respinse in Romania si 42% la nivelul ECE, in timp ce 28% din companiile din Romania au obtinut o solutie favorabila sau partial favorabila, in comparatie cu 38% media regional.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.