Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 48 vizitatori și nici un membru online

Valoarea previziuniilor se vede in conditii de criza

Ce face o companie rezistenta in momente de criza? Sunt strategia, planificarea, echipa de conducere sau mecanismele de raspuns, indicatori cu privire la sansele de succes pentru depasirea unei crize?

In timp ce crizele sunt greu de previzionat, tot mai multi profeti anunta o noua criza globala. Fiecare dintre acesti profeti, ”prieteni cu adevarul”, spun echipelor guvernamentale si companiilor ce sa faca. Tocmai pentru ca povestea fiecaruia seamana frica anuntand o noua criza economica, e bine sa ne uitam la companii si la capacitatea acestora de a raspunde unui test de stres.

Planul bine facut e aliatul tau, la bine si la rau

Fiecare companie are, sau ar trebui sa aiba, o strategie, un proces de planificare si un set de responsabilitati manageriale. Numai ca momentele de criza scot la iveala un nou mod de operare. Intre obisnuitul mod de operare si modul de operare in conditii de criza, companiile e bine sa gaseasca o zona medie operationala, un mod de actiune pe care companiile sa il acceseaze atunci cand percep o amenintare la nivel macroeconomic, legislativ sau referitor la o schimbare in preferintele consumatorilor. Cu ajutorul mecanismelor decizionale, a transparentei si unei foi de parcurs pentru momente de criza liderii pot gestiona si consolida resursele umane si de capital ale companiei.

De cele mai multe ori, in momente de criza, companiile au o abordare defensiva. Optimizeaza costurile, restructureaza personal, reduc investitiile, inchid facilitati de productie. Este foarte posibil ca motivele acestei abordari defensive sa fie tocmai lipsa unui plan de actiune care sa le permita o abordare echilibrata sau chiar pro-activa.

Criza duce si oportunitati, nu doar dificultati

Oportunitati sunt si in momente de criza, doar ca cele mai multe dintre actiunile decidentilor nu sunt aliniate cu strategia. Acestia sunt mai preocupati de riscuri si responsabilitatea fata de sustenabilitatea companiei pe termen lung. Motiv pentru care decidentii au o abordare mai conservatoare privind deciziile strategice, cel mai vizibile atunci cand vine vorba de fuziuni si achizitii.

Companiile cele mai rezistente in momentele de criza sunt cele care se pregatesc din timp pentru momentele grele pe care o criza le aduce. Printr-un mod specific de actiune, transparenta si un proces decizional aceste firme pot sa raspunda relevant in momente dificile. Multe dintre ele si-au construit scenariile posibile si au estimat cum le-ar putea criza afecta contul de profit si pierdere sau bilantul. Procesul decizional structurat, socotit contraintuitiv pe termen scurt, aduce beneficii exact in momentele dificile.

Criteriul de baza in afaceri, sanatatea companiei

Deoarece mecanismele de monitorizare a pietei sunt bine puse la punct, companiile cu comportamente manageriale predictive stiu sa scape de active ajunse la maturitate inainte de venirea crizei. Pe termen scurt cresterea este afectata, dar pe termen lung sanatatea companiei si pozitia ei financiara sunt mult mai puternice decat a companiilor care au raspuns tardiv la criza. Prin vanzarea de activele mature aceste companii isi consolideaza veniturile si profitabilitatea ca sa scaleze mult mai rapid imediat dupa sau chiar in timpul crizei.

Procesul decizional al companiilor rezistente la criza include scaderea gradului de indatorare si optimizarea timpurie a costurilor in momente cand competitorii raporteaza cresteri mai mari, dar pe care le platesc mult mai scump cand criza este manifesta. Operationalizarea procesului decizional poarta diverse nume si functioneaza asemenea unui aspirator de informatii relevant pentru luarea deciziilor si pregatit pentru echipa de top management ca sa ia decizii rapide.

Raspunsul la cea mai importanta intrebare

Cum stiu companiile rezistente cand se apropie criza? Si-au dezvoltat un sistem de captare si analiza a informatiilor din mediul exterior si au o foarte buna intelegere a riscurilor industriei si modelului lor de business. Au un nivel mai sofisticat de intelegere a impactului potential ce tin de factorii macroeconomici si legislativi.

Timpul optim de pregatire este dat de calitatea analizei informatiilor colectate din mediul extern si nivelul de alerta a echipei manageriale dupa interpretarea si corelarea acestora. Nu este despre a crea o profetie pe care sa o autoindeplinesti in timp ce marchezi un cost oportunitate prin comparatie cu concurenta, ci este vorba despre mecanisme de observare a schimbarilor care pun in pericol cresterea sustenabila a companiei.

Autor: Florentina Susnea (foto), Managing Partner, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.