Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 90 vizitatori și nici un membru online

Directorul general si palariile lui

Rolul unui director general nu se mai limiteaza doar la buna gestionare a companiei. Globalizarea reformuleaza definitia rolului acestuia si ii extinde directorului general zona de actiune.

In fata provocarilor provenite din mediul de afaceri, investitorii si consiliile de administratie sustin tot mai puternic actiunile directorilor generali. Motivul? Directorul general are raspunderea rezultatelor, iar in mediul de afaceri impactat de o transformare accelerata decizia trebuie sa fie luata rapid.

Consecinta? Extinderea responsabilitatilor directorului general. De multe ori insa, directorii generali sunt mai conservatori si nu-si asuma raspunderea rolului extins pe care investitorii si consiliile de administratie li-l dau. Daca nu au legatura directa cu obiectul de activitate al companiei pe care o conduc, pentru multi dintre directorii general probleme ca protejarea mediului sau cauzele sociale sunt percepute ca fiind departe de zona lor de responsabilitate.

Implicarea directorului general in construirea relatiei cu investitorii si cu consiliul de administratie  este necesara pentru ca acesta sa le inteleaga asteptarile si sa ajunga la un consens cu toti factorii implicati cu privire la ariile de focus ale companiei.

Motivul disconfortului pe care il are directorul general in relatia cu acestia se refera la reconcilierea dificila a opiniilor uneori contradictorii ale acestora, dar si la cerinta de implicare tot mai mare pe care acestia o doresc de la el in rezolvarea unei multitudini de provocari generate de mediul de business in continua schimbare.

In acest context diferit de afaceri, spre surprinderea directorilor generali, investitorii si consiliul director sustin luarile de pozitie ale acestora pe chestiuni sistemice ce privesc cadrul de reglementare al industriei in care isi desfasoara activitatea compania, precum si deciziile la nivel macro, luate in ministerele de resort sau in forurile profesionale.

Directorii generali din generatia X (1965-1980), obisnuiti sa fie cumpatati in luarile de pozitie publice ca sa nu influenteze negativ indicatorii bursieri sau sa faca ulterior management de criza, se auto-cenzureaza si ajung sa nu spuna nici ceea ar putea ajuta compania si mediul in care opereaza. Insa, generatia Y a directorilor generali (1981-2000) comunica direct si deschis, chiar si in retelele socializare, si au lejeritatea prezentarilor in public. Generatia X a directorilor generali cauta adevarul, pe cand generatia Y privilegiaza autenticitatea si etica.

Generatiile directorilor generali se schimba si pentru ca generatia investitorilor si a membrilor consiliilor de administratie se schimba. Generatia X a directorilor generali este mai precauta pentru ca, initial, mediul lor investitional si de conducere era unul mai conservator. Aceasta generatie are deci un model de leadership mai conservator, cu o puternica viziune unificatoare, o guvernanta si cultura corporativa robusta care sa nu deranjeze factorii de reglementare chiar si cand acestia sunt abuzivi.

Predominant prezenta in industria tech, generatia Y a directorilor generali este mai extroverta in relatia cu investitorii si ceilalti factori interesati. Chiar daca nu au o cultura de business la fel de solida ca cei din generatia X, directorii generali ai generatiei Y sunt mai bine conectati la dinamica mediului de business transformat de tehnologie. Invata repede, comunica in timp real, decid rapid pentru ca si cei care formeaza consiliul de administratie al companiei lucreaza agil si-i imputernicesc repede. Au puncte de vedere si le afirma, se organizeaza in clustere si propun solutii de reglementare si stimulare a industriei de pe pozitia arhitectilor acestei noi lumi. Generatia X are o mostenire, generatia Y are o misiune.

In concluzie

Absenta permisiunii explicite a factorilor implicati ca directorii generali sa vorbeasca sau sa actioneze nu suspenda importanta colaborarii sau a alinierii opiniilor. Importanta unui parteneriat intre directorii generali si consiliul de administratie conteaza pentru implicarea acestora in chestiunile ce schimba mediul de afaceri.

Tinand cont de cresterea importantei rezolvarii sustebabile a provocarilor ca imperativ de crestere a companiei, directorilor generalii le revine asumarea unui rol extins in cadrul propriilor companii. Capacitatea de a alinia partile interesate ale unei companii la un anumit curs de actiune intr-o lume caracterizata de volatilitate si complexitate, trebuie sa devina parte din noul ADN al directorului general.

Autor: Florentina Susnea (foto), Managing Partner, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.