Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 40 vizitatori și nici un membru online

Estimare PwC: Economia globala va avea un ritm de crestere modest in 2020, de circa 3,4%

Economia globala va avea un ritm de crestere modest in 2020, de circa 3,4%, comparativ cu media pe termen lung a secolului 21, de 3,8% pe an, conform estimarilor PwC.

Previziunile PwC arata ca economia globala va avansa din inertie, in 2020, atata timp cat tensiunile comerciale continua sa creeze provocari. Cu toate acestea, este de asteptat ca serviciile sa ramana unul dintre punctele forte pentru comertul global, valoarea totala a exporturilor de servicii la nivel global fiind prognozata sa atinga un record de 7 trilioane de dolari in 2020.

„Globalizarea a fost o caracteristica definitorie a economiei globale inca din anii ’70. Cu toate acestea, volumul global de marfuri tranzactionate a incetinit dramatic si chiar a stagnat in 2019. Avand in vedere desfiintarea efectiva a mecanismului de solutionare a litigiilor din cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului in luna decembrie, ne putem astepta la momente mai dificile pentru comertul mondial”, spune Barret Kupelian, economist sef, PwC Marea Britanie.

”Toate prognozele pentru Romania, inclusiv cea mai optimista de 4,1% apartinand guvernului, indica o incetinire a ritmului de crestere economica pentru acest an fata de anii anteriori, in linie cu tendinta economiei globale. Prin urmare, un cadru legislativ stabil si predictibil, precum si investitii publice, mai ales in infrastructura fizica ar putea contribui la activitatea economica. Din pacate, nivelul scazut al incasarilor bugetare ca pondere in PIB si ritmul alert de majorare a cheltuielilor curente ale statului pun presiuni si limiteaza rolul politicii fiscal-bugetare in stimularea cresterii economice. In 2020 si cu atat mai mult in anii urmatori, ar trebui sa aiba loc o consolidare a finantelor publice prin imbunatatirea colectarii taxelor si recalibrarea cheltuielilor publice pentru a crea un climat investitional favorabil”, arata Ionut Simion (foto), Country Managing Partner PwC Romania.

Economiile mari vor continua cresterea in 2020

Conform scenariului de baza, prognoza PwC este ca toate economiile mari vor creste in 2020. Activitatea economica a SUA se va extinde cu aproximativ 2%, in linie cu rata sa potentiala de crestere. Zona Euro va avea un ritm de crestere de aproximativ 1%. Germania si alte economii sensibile la fluxurile comerciale globale vor deveni mai dependente de consumul intern ca sursa de crestere, in loc de exporturi si investitii nete. Dintre economiile emergente, cea a Chinei ar putea avansa cu mai putin de 6%. Conform ultimelor estimari ale FMI, 2019 a fost anul in care India a depasit Marea Britanie si Franta, devenind a cincea cea mai mare economie a lumii. Daca va mentine aceasta tendinta, India va depasi Germania pana in 2025 si Japonia inainte de 2030, urmand sa ajunga a treia economie a lumii dupa SUA si China.

Numarul de locuri de munca va creste, fara a fi neaparat echitabil raspandite

Economiile G7 vor continua sa genereze aproximativ 2 milioane locuri de munca in acest an. Patru din cinci noi locuri de munca din tarile G7 vor fi create de SUA, Marea Britanie si Japonia. Pe masura ce forta de munca disponibila din G7 devine din ce in ce mai putina, castigurile vor continua traiectoria ascendenta. In absenta imbunatatirii productivitatii, marjele de profit ale companiilor ar putea fi afectate.

Populatia la nivel mondial continua sa creasca, dar va fi tot mai imbatranita

In 2020, populatia lumii va ajunge la 7,7 miliarde, ceea ce reprezinta o crestere de 10% fata de 2010. China, India si Africa Subsahariana vor contribui cu aproximativ jumatate din cresterea anuala a populatiei globale. In acelasi timp, numarul persoanelor in varsta de peste 60 de ani va depasi un miliard in acest an.

Alte previziuni pentru 2020

• Olanda are cele mai mari sanse sa castige campionatul Euro 2020 (Campionatul European de Fotbal UEFA).
• Nivelul crescut de automatizare in majoritatea industriilor va majora stocul operational de roboti la peste 2,6 milioane, in 2020.
• Mai mult de jumatate de miliard de oameni vor locui in cele mai mari 30 de orase ale lumii. Cel mai mare oras din lume din punct de vedere al populatiei va fi Tokyo, urmat de Delhi si Shanghai.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.