Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 51 vizitatori și nici un membru online

Studiu EY: Cultura organizationala si increderea devin prioritare in raportarea corporativa

- Investitorii isi doresc mai multe informatii despre cultura organizationala a companiilor in care investesc, au declarat 79% dintre liderii financiari
- 74% dintre respondenti considera ca investitorii folosesc informatiile nefinanciare in procesul decizional
- 60% spun ca nu au aceeasi incredere in calitatea datelor financiare generate de inteligenta artificiala precum in cea a datelor oferite de sistemele financiare traditionale

Desi majoritatea liderilor financiari (79%) spun ca detin in prezent datele necesare care pot oferi investitorilor informatiile pe care si le doresc in privinta culturii organizationale, doar 37% dintre acestia declara ca au si raportat indicatori cheie de performanta (ICP) cuantificabili in acest domeniu, potrivit studiului global privind procesul de raportare al companiilor, realizat de EY Financial Accounting Advisory Services (FAAS).

Adrian Bunea (foto), Partener Asociat in cadrul departamentului FAAS – EY Romania a declarat:  

„Cultura organizationala a fost considerata in mod traditional ceva care este dificil de definit, insa liderii financiari actuali recunosc ca o cultura organizationala sanatoasa este esentiala pentru cresterea valorii si ca o cultura dezechilibrata reprezinta un pericol real pentru valoarea organizatiilor.”

Raportul evidentiaza o intensificare a cererilor venite din partea investitorilor privind cresterea transparentei si a volumului de informatii utile in raportarile organizatiilor, intr-un moment in care potentialul utilizarii inteligentei artificiale si volumele de date tot mai mari conduc la o transformare a responsabilitatii companiilor.

„Liderii financiari sunt constienti ca reorientarea atentiei investitorilor asupra culturii organizationale presupune o reformare a raportarilor corporative, astfel incat acestea sa se concentreze mai mult asupra valorii pe termen lung. Nemaifiind considerata un aspect cu o contributie minora la valoarea organizatiilor lor, 83% dintre respondentii studiul EY spun ca o cultura organizationala sanatoasa, in care valorile sau comportamentele sunt adoptate in mod consecvent, este esentiala pentru construirea increderii, iar 82% declara ca aceasta ajuta la diminuarea riscurilor. Dar, in pofida recunoasterii acestui lucru, ceea ce vedem este o lipsa de initiativa in transformarea acestei nevoi in realitate”, a declarat Peter Wollmert, coordonator FAAS EY Global si EY EMEIA.

Studiul, care a reunit opiniile a 1.000 de directori financiari sau controlori financiari ai unor mari organizatii, cu venituri de peste 500 milioane de USD, din 25 de tari, identifica o deschidere tot mai mare catre utilizarea tehnologiei pentru a satisface nevoile privind transparenta si informatiile aprofundate despre cultura organizationala. Iar acest aspect este cu atat mai important cu cat 74% dintre liderii financiari intervievati au declarat ca investitorii acorda mai multa atentie informatiilor nefinanciare.

In acelasi timp, concluziile studiului subliniaza ingrijorarile legate de progresul inregistrat in dezvoltarea increderii in analiza de date si in inteligenta artificiala. 60% dintre directorii financiari au declarat ca nu au aceeasi incredere in calitatea datelor financiare generate de inteligenta artificiala precum in cea a datelor oferite de sistemele financiare existente. Principalele riscuri mentionate legate de transformarea datelor nefinanciare in informatii raportabile sunt: pastrarea confidentialitatii datelor (33%), securitatea datelor (29%) si absenta unor sisteme eficiente de management al datelor (21%) sau de control (17%), dedicate datelor nefinanciare.

Wollmert a declarat: „Pentru a furniza informatii transparente, orientate spre viitor, bazate pe un echilibru mai mare intre informatiile financiare si cele nefinanciare, este nevoie de schimbari, nu numai ale sistemelor si practicilor, ci si ale mentalitatii si culturii. Cu alte cuvinte, este necesara o schimbare de atitudine pentru ca raportarile companiilor sa ofere investitorilor informatii transparente despre crearea de valoare”.

Adrian Bunea a concluzionat: „Pentru a evidentia rolul major pe care il are cultura organizationala inclusiv in raportarea corporativa, studiul recomanda ca fiecare afacere sa puna la punct un sistem robust de raportare pentru propria cultura organizationala. Acest lucru implica atat investitii in mixul potrivit de talente care sa favorizeze schimbarea si sa construiasca increderea, cat si dezvoltarea unor algoritmi de inteligenta artificiala etici si de incredere care sa poata furniza informatiile pe care le solicita tot mai des investitorii.”

Raportul complet poate fi citit aici.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.