Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 62 vizitatori și nici un membru online

Digitalizarea auditului financiar

Lumea conexiunilor rapide dintre oameni si dispozitive este in plina expansiune. Prin intermediul tehnologiilor de conectivitate precum platforme, softuri colaborative, aplicatii de comunciare sau portaluri se tranzactioneaza cantitati uriase de informatii intre dispozitive dar si intre oameni si dispozitive.

Dincolo de provocarile unei astfel de tehnologii, companiile au si oportuntiatea sa-si creasca transparenta, capacitatea de evaluare a riscurilor si calitatea auditului si sa-si automatizeze procesele.

Aceasta conectivitate le faciliteaza companiilor crearea unui mediu informational care le ofera o cunoastere in profunzime a operatiunilor lor, inclusiv in ce priveste auditul.

Pentru a avea un plus de precizie si viteza in procesarea informatiei, companiile din industria financiara prefer un auditor care valorifica acest progres al tehnologiei si care propune solutii digitale pentru derularea anumitor procese din misiunea de audit.

Transformarea auditului financiar

Un audit financiar al companiilor, relevant pentru lumea conexiunilor rapide despre care vorbeam este benefic nu doar pentru cei care-l livreaza ci si pentru client.

Auditul financiar care utilizeaza canalele digitale are trei componente: automatizare, analiza datelor si experienta livrata clientului prin digitalizare.

Importanta este infrastructura digitala (platforma, software, etc) deoarece prin intermediul acesteia se face conexiunea intre membrii echipei de audit si conexiunea dintre acestia si compania auditata.
In conditiile unei informari permanente de pe orice dispozitiv e de la sine inteleasa existenta unei functionalitati care sa permita accesarea informatiei si de pe telefonul mobil.

Provocarile acestei abordari

Care sunt provocarile pentru companiile care sunt subiectul unui audit financiar realizat si cu ajutoru unor instrumente digitale?

1. Provocari culturale. Unele organizatii pot fi reticente sa partajeze informatii cu auditorii printr-o platforma online. Acest lucru se poate datora lipsei de cunoastere a platformei de audit, ingrijorarilor cu privire la modul in care vor fi utilizate informatiile sau preocuparilor cu privire la securitatea datelor.
2. Securitatea datelor. Companiile trebuie sa fie atente la datele pe care le impartasesc in exterior si sa se asigure ca aceste date sunt prelucrate si stocate in mod corespunzator.
3. Sistemele de IT complicate. Sistemele de IT invechite si greoaie pot impiedica o companie sa profite din plin de un audit financiar realizat si cu instrumente digital. In plus, daca unele date nu sunt structurate si exista numai pe suport de hartie atunci procesul de audit este anevoios.

Beneficiile transformarii

Ce pot face companiile ca sa profite de beneficiile unui audit financiar realizat si cu ajutorul instrumentelor digitale?

1. Sa utilizeze impreuna cu auditorul cantitatea de date structurate si nestructurate colectata de multe ori in sisteme ERP, care permit echipei de audit sa identifice tendinte neobisnuite dar semnificative precum si oportunitati si riscuri financiare pentru companie.
2. Sa dobandeasca o intelegere mai profunda a registrelor bilantiere si sa permita o monitorizare a controalelor privind frauda si imbunatatirea proceselor de raportare.
3. Sa exitinda scopul utilizarii datelor in format digital prin includerea si a datelor nestructurate. De la contracte si garantii la date privind provizioanele pentru costurile neprevazute, prin aducerea acestor informatii in scopul analizei datelor de audit se imbunatateste baza pe care auditorii pot sa emita o opinie.
4. Sa facilteze partajarea informatiilor si accesul auditorilor la propriile sisteme de lucru. Cand informatiile sunt partajate in mod sigur si eficient printr-o platforma de audit complet digitala, procesul de audit se va desfasura mai lin si calitatea auditului va fi imbunatatita. Echipa financiara a companiei se va asigura, de asemenea, ca nu va face eforturi suplimentare in pregatirea documentelor necesare si va economisi timp in sprijinul realizarii misiunii de audit.

In concluzie

Importanta unei platforme digitale utilizata pentru auditul financiar se demonstreza prin digitalizarea foilor de lucru, modalitatea de stocare si partajare a informatiei, acuratete, etc. Actualizarile in timp real cu privire la fiecare etape din procesul de audit permit echipei de audit si companiei auditate sa schimbe informatii rapid si sigur.

Autor: Alina Fanita (foto), CEO PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.