Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 35 vizitatori și nici un membru online

Riscul de a (nu) folosi inteligenta artificiala in business

In era informatiei accesate instantaneu greselile pot fi scumpe. Companiile care vor sa reuseasca in lumea inteligentei artificiale trebuie sa aiba o abordare de optimizare a riscurilor rezultate din exploatarea unei astfel de tehnologii. Managementul riscului inseamna construirea increderii factorilor implicati in capacitatea conducerii companiei de a adopta schimbarea dar si implicarea in utilizarea inteligentei artificiale.

Transferul unor sarcini de la angajati catre impersonala prestatie a unui software introduce riscuri in operatiunile obisnuite ale unei companii. Cu riscuri tehnice, etice si sociale asociate unui astfel de tranfer, se contureaza nevoia identificarii, masurarii si oferirii unor solutii relevante.

Managementul riscului in lumea inteligentei artifciale

Managementul riscului este mai mult decat prevenirea periclitarii reputatiei, a unor implicatii legale sau de reglementare. In conditiile unui discurs orientat pe riscurile adoptarii inteligentei artificiale, managementul riscului devine un instrument important de construire a increderii. In acest sens identificam 5 puncte de sprijin a increderii:

1. Sustinere – Sublinierea beneficiilor inteligentei artificiale si cum vor imbunatati calitatea produselor sau serviciilor oferite.
2. Competenta – Inteligenta artificiala si modul in care utilizarea acesteia va creste vizibilitatea brandului, va imbunatati produsul, serviciul si experienta partilor interesate ale unei organizatii.
3. Coerenta – Alinierea utilizarii inteligentei artificiale la scopul declarat al organizatiei si sustinerea realizarii acesteia de-a lungul timpului.
4. Deschidere – Comunicarea si angajamentul in mod eficient cu toti factorii interesati privind utilizarea AI si potentialele beneficii si riscuri.
5. Integritate – Proiectarea si utilizarea cu incredere a inteligentei artificiale in conformitate cu asteptarile factorilor implicati.

Eficienta managementului riscului se demonstreaza nu doar prin structura proceselor dar si prin responsabilitatea celor care fac acest management si care convertesc intentiile in comportamente. Indiferent de nivelul de autonomie al inteligentei artificiale pana la urma responsabilitatea si raspunderea unui algoritm o are factorul uman sau compania.

Prin adoptarea unui sistem de management al riscului in design-ul organizational, compania doar face dovada angajamentului pentru utilizarea responsabila a inteligentei artificiale. In fond raspunderea pentru previziunile, deciziile si comportamentele inteligentei artificiale o au cei care detin controlul acesteia.

Intelegerea modului in care functioneaza inteligenta artificiala este un proces in derulare. Modalitatea si momentul in care riscurile pot creste nu sunt stiute si tocmai de aceea multe sisteme de AI sunt considerate un risc un implicit care cere o abordate prudenta.

Pentru a diminua riscurile, diverse instrumente si platforme sunt dezvoltate pentru a ajuta organizatiile sa cuantifice impactul si increderea sistemelor lor bazate pe inteligenta artificiala.

Masurarea riscurilor inteligentei artificiale

In dezvoltarea unei platforme AI de incredere, exista trei componente importante pentru gestionarea riscurilor:

1. Riscul tehnic – Evalueaza tehnologiile de baza, mediul de operare tehnic si nivelul de autonomie.
2. Impactul asupra factorilor interesati – Ia in considerare scopul si obiectivele agentului care controleaza AI si impactul financiar, emotional si fizic pentru utilizatorii externi si interni, precum si riscurile de reputatie si de reglementare.
3. Eficacitatea controlului – Considera existenta si eficacitatea operationala a controalelor pentru a atenua riscurile AI.

Impreuna, acestea furnizeaza o abordare integrata pentru evaluarea, cuantificarea si monitorizarea impactului si a increderii in implementarea AI.

O platforma AI de incredere foloseste instrumente de operare si de evaluare interactive pentru a construi profilul de risc al sistemului si apoi un model analitic avansat pentru a converti raspunsurile utilizatorului intr-un scor compus cuprinzand riscul tehnic, impactul partilor interesate si eficacitatea controlului.

In concluzie

In dezvoltarea unei strategii de reducere a riscurilor, este important ca o organizatie sa utilizeze o abordare integrata care sa ia in considerare obiectivele sistemului de AI, impactul potential pentru partile interesate, fezabilitatea si maturitatea tehnica a mecanismelor de control si toleranta la risc operational.

Daca vor sa fie competitive si sa creasca accelerat, companiile trebuie sa acceseze inteligenta artificiala. In secolul 21 nu va exista crestere fara risc si companie performanta fara inteligenta artificiala. Viitorul este al celor care navigheaza valul de crestere al inteligentei artificiale.

Autor: Florentina Susnea (foto), Managing Partner, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.