Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 50 vizitatori și nici un membru online

Studiu KPMG: Piata de M&A in Romania continua cresterea si in 2020

Trendul pozitiv al pietei de fuziuni si achizitii (M&A) va continua si in anul 2020 pe fondul cresterii increderii investitorilor, dupa ce anul trecut a reprezentat unul dintre cei mai importanti ani din ultimul deceniu, arata prima editie a publicatiei KPMG, Contextul pietei de M&A in Romania.

Concluziile prezentate in acest studiu au fost formulate pe baza raspunsurilor oferite de persoane implicate atat direct, cat si indirect, in activitatea de M&A din Romania. Conform participantilor studiului KPMG, asteptarile pozitive sunt alimentate de tendinta de crestere economica a Romaniei si de contextul geopolitic favorabil din regiune.

In ultimii 15 ani, Romania a devenit o destinatie de interes atat pentru investitorii strategici, cat si pentru cei financiari. In contextul unui mediu de afaceri aflat intr-o crestere accentuata, potentialii cumparatori considera utila strategia de achizitionare a altor companii. De partea cealalta, vanzatorii profita de aceasta oportunitate pentru a monetiza efortul si succesul acumulat de companii de-a lungul anilor.

Mai mult, apetitul crescut al investitorilor pentru companiile romanesti va intensifica activitatea de M&A, acestia avand posibilitatea de a-si consolida pozitia in piata sau de a se extinde la nivel regional. De asemenea, antreprenorii romani au inceput sa integreze in strategia lor de crestere si optiunea de M&A, pe langa cea de crestere organica.

Rezultatele studiului KPMG arata ca 67% dintre respondenti se asteapta ca nivelul ridicat al activitatii de M&A din Romania va continua si in viitor, in linie cu trendul global. Tehnologia, sanatatea si energia sunt considerate cele mai atractive sectoare.

Studiul releva faptul ca pregatirea in prealabil a companiei pentru o viitoare tranzactie va avea un impact pozitiv asupra procesului. Pe de alta parte, anumiti respondenti considera ca incertitudinea macroeconomica la nivel global si asteptarile asupra pretului pot fi motive de ingrijorare pentru succesul tranzactiei.

Bogdan Vaduva (foto stanga sus), Partener, Head of Deal Advisory, KPMG in Romania, explica: “Sondajul evidentiaza un scenariu favorabil pentru acest an; piata este influentata de un numar mare de tranzactii in curs de desfasurare si de un apetit sporit pentru M&A. Piata de M&A din Romania este pe un trend puternic ascendent, care este asteptat sa continue si in urmatoarele 12 luni. Romania este o piata atractiva atat pentru investitorii strategici, cat si pentru cei financiari, datorita pozitiei favorabile in Europa Centrala si de Est  (este a doua cea mai mare tara din punct de vedere al populatiei si a avut cea mai rapida crestere economica din anul 2016 pana in prezent), nivelurilor scazute de impozitare, salariilor competitive si oportunitatilor semnificative de consolidare a pietei in industrii dinamice. Companiile internationale se orienteaza catre Romania in cautarea unei piete pentru extindere, bazandu-se pe cresterea economica sustenabila si forta calificata de munca, in timp ce antreprenorii romani incep sa considere optiunea M&A ca un mijloc viabil pentru expansiune.”

George Dumitrascu (foto dreapta), Director Deal Advisory, KPMG in Romania, adauga: “Este probabil cea mai favorabila perioada pentru a valorifica o piata emergenta, datorita existentei unui potential de consolidare a pietei si a unui mediu economic stabil. Intrucat in Romania sunt foarte multe sectoare fragmentate ce ofera posibilitatea consolidarii, este de asteptat ca investitorii strategici sa fie cei mai activi pe piata de M&A, in cautarea sinergiilor si imbunatatirea pozitiei competitive. De asemenea, fondurile de investitii consolideaza companii locale, transformandu-le in campioni locali si regionali. Mai mult, mediul economic si increderea investitorilor completeaza obiectivele de consolidare. PIB-ul Romaniei este prevazut sa creasca pana in 2024 cu o rata medie mai mare decat media Europei Centrale si de Est sau media UE, facand Romania o piata atractiva pentru investitorii internationali si locali.”

Richard Perrin (foto stanga), Partener, Head of Advisory, KPMG in Romania, subliniaza atractivitatea in ascensiune a sectorului tehnologic romanesc pentru investitori: “Sectorul tehnologiei s-a extins si a atras investitori importanti in ultimii zece ani, urmand ca aceasta tendinta ascendenta sa se mentina si in viitor. Romania este o piata atractiva pentru industria IT, datorita numarului ridicat de furnizori de servicii software si a numarului in continua crestere de specialisti IT acreditati.”

Pentru a va ajuta sa anticipati si sa profitati la maxim de viitoarele oportunitati de M&A, studiul nostru isi propune sa ofere informatii relevante cu privire la asteptarile pietei pentru perioada urmatoare. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati studiul aici.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.