Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 90 vizitatori și nici un membru online

Formula de succes in 2020: evolutie, invatare, transformare

Invatarea nu mai este un segment bine delimitat in biografia fiecaruia de care sta legata o diploma, este conditia de a exista a fiecaruia in viitor. Competitia optiunilor de cariera se organizeaza pentru o decizie finala pe masura ce invatam tot mai multe despre implicatiile progresului tehnologic din lumea in care traim.

Evident, nu trebuie sa ne repetam in tot ceea ce facem. Putem sa lasam masinile sa faca asta. Automatizarea si inteligenta artificiala vor genera prosperitate si milioane de noi locuri de munca, dar vor obliga la recalificare aproximativ 375 milioane de oameni, potrivit McKinsey.

De la competenta la talent

Talentul nu are varsta, gen si nu se manifesta doar intr-un domeniu anume. Tehnologia da posibilitatea fiecaruia dintre noi sa invete lucruri care sa-l faca competitiv in piata muncii. Tot ce avem de facut este sa ne concepem un plan de invatare pe termen lung.

Intr-o lume a transformarilor, aptitudinile cerute in anul 2030 vor fi in mare parte diferite de cele din anul 2020. Cele mai recente rapoarte privind tendintele pentru cele mai cerute aptitudini in urmatorii 10 ani deja o demonstreaza.

Potrivit Vodafone Global Trends Barometer 2019 aptitudinile de utilizare a tehnologiei digitale (69%), comunicare (57%) si relationare umana (48%) sunt in topul celor mai importante. Se observa nevoia unei diversitati de competente in companiile preocupate de inteligenta artificiala  sau construirea unei neurodiversitati de talente.

Noul standard de gandire este creative

Cunoasterea fundamentelor logice ale tehnologiei este importanta, dar viitorul nu ofera garantii de reusita celor cu o experienta si gandire standard. Oamenii care isi vor actualiza continuu capitalul intelectual prin invatare, vor fi relevanti pentru viitor. Companiile care vor stii sa integreze competentele cele mai diverse pentru a reusi sa dea la iveala solutii disruptive se califica pentru topurile celor mai de succes companii de maine.

Potrivit aceleasi surse, 70% dintre companii spun ca ciclul de viata al competentelor in domeniul lor este tot mai scurt. In consecinta, companiile sunt nevoite sa-si sprijine auto-dezvoltarea prin programe de invatare pentru angajati. Deoarece sunt parte din schimbarea in cadrul companiei, angajatii nu doar imbunatatesc mediul de lucru dar se simt si mai motivati si cresc astfel productivitatea companiei care investeste in ei.

Ocupatii redundante, ocupatii emergente

Pe o linie a potentialului competentelor de ieri, azi si maine realizata de World Economic Forum vedem slujbe precum contabil, auditor, casier, mecanic, electronist, functionari de multe tipuri, analisti financiari, postasi, secretara, trecute in categoria ocupatii redundante. In acelasi timp, noi ocupatii cu nume exotice lasa sa se intrevada impactul noilor tehnologii asupra celor mai diverse domenii.

Exista categoria unor slujbe mai stabile, al caror timp de expirare inca nu a venit dar pentru care multe universitati tot mai pregatesc specialisti. Cu alte cuvinte, World Economic Forum a descoperit ca cererea pentru abilitati cognitive, tehnologice, sociale si emotionale mai mari vor creste, in timp ce abilitatile fizice, manuale si cognitive de baza vor scadea.

In concluzie

Pentru prima data in istorie, cinci generatii coexista acum la locul de munca pe masura ce oamenii traiesc mai mult si muncesc mai mult in viata. Tehnologia schimba modul in care traim, lucram, invatam, comunicam si ne conectam, creand locuri de munca, redefinind standardele sociale si producand noi dinamici in cultura si practicile de munca.

In acelasi timp, chiar si in Romania, consumatorii solicita o interactiune cu companiile mai transparenta, echitabila si etica. Lupta pentru talente este castigata din ce in ce mai mult de organizatii care ofera optiuni de munca flexibila, ofera planuri de cariera personalizate si ofera un scop mai mare pentru misiunea companiei. In acest context, noua formula de succes este: evolutie tehnologica, invatare continua, transformare personala si organizationala.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert, Tendinte si tehnologii emergente

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.