Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 57 vizitatori și nici un membru online

5 tendinte in comunicarea de leadership

Comunicarea la nivelul top managementului este un factor de succes important al unei companii. Aceasta creste nivelul de implicare al fiecarui angajat si eficienta implementarii planurilor de schimbare. Deoarece comunicarea de la nivelul ierarhic cel mai de sus al companiei consta in mesaje cu privire la cultura si valorile companiei aceste mesaje sunt foarte importante pentru angajati, consumatori, parteneri strategici, actionari si presa.

Comunicarea dinspre conducerea companiei este atat de importanta deoarece liderii au un impact direct asupra viziunii, misiunii si tranformarii companiei, dar la nivelul angajatilor are impact direct asupra satisfactiei, motivatiei si productivitatii lor. In fond cel mai important scop al acestei comunicari este sa construiasca incredere in mediul de lucru si sa ii tina pe angajati implicati.

O cercetare realizata de Lemonly arata ca, in timp ce 3 din 4 angajati vad comunicarea eficienta drept atributul numarul unu al unui lider, doar 1 din 3 angajati spun ca liderii lor comunica eficient.

E un fapt ca in ultimii ani comunicarea la nivel liderilor s-a schimbat semnificativ si a devenit mai importanta decat oricand. Cu toate acestea nu toti liderii si-au ajustat strategia de comunicare interna. In contextul evolutiilor prognozate in 2020, identificam urmatoare cinci tendinte in comunicarea de leadership:

1. Focusul este pe implicarea angajatilor

Desi implicarea angajatilor determina productivitatea acestora si succesul afacerii, 85% dintre angajati sunt neimplicati la locul de munca, potrivit studiului Gallup, State of the Global Workplace. Conversatiile de calitate construiesc incredere, empatie, claritate si toate impreuna sunt ingredientele unui mediu de lucru sanatos. Dar cei mai importanti factori ai neimplicarii angajatilor se leaga de comunicarea defectuoasa. Angajatii neimplicati nu inteleg urmatoarele: cum se integreaza ceea ce fac si ei ca persoana in cultura companiei, cum vad managerii performanta lor la locul de munca si directia spre care merge compania.

2. Comunicare interna devine strategica

Deoarece mai multe companii sunt tot mai constiente de importanta comunicarii interne pentru succesul afacerii, creste numarul companiilor care isi elaboreaza o strategie de comunicare interna. Liderii companiilor joaca un rol important in construirea acesteei strategii, precum si sprijinirea implementarii acesteia. De data aceasta, prin decizia celor care sunt la conducerea companiilor, comunicarea interna ajunge sa devina o componenta strategica a comunicarii din interiorul organizatiilor.

3. Alinierea angajatilor la obiectivele strategice

Liderii au responsabilitatea de a crea sinergii si aliniere organizationala in cadrul companiilor pe care le conduc. Este conditia esentiala pentru construirea unui sentiment al angajamentului pentru atingerea unui scop comun. Atunci cand angajatii au o buna intelegere a viziunii, misiunii, obiectivelor strategice si culturii companiei sunt foarte motivati si implicati in ceea ce fac. Acum mai mult ca oricand comunicarea interna nu mai este doar un element esential al comunicarii liderilor, ci si un instrument valoros de crestere a alinierii, coeziunii, increderii si motivatiei intrinseci la nivelul echipelor.

4. Creste frecventa comunicarii

Angajatii au asteptari foarte mari de la liderii lor cand vine vorba de comunicare. Potrivit studiului People Driven Performance Cost of Poor Internal Communication, 71% dintre angajati considera ca liderii lor nu-si aloca timpul necesar comunicarii obiectivelor si planurilor companiei cu intreaga echipa. In consecinta una dintre tendintele cele mai importante din comunicarea liderilor ar trebui sa fie implementarea unei strategii de comunicare interna eficienta. Prin urmare, comunicarea de la nivelul liderilor nu este doar pentru ocazii speciale, ci a devenit un instrument puternic ce trebuie incorporat in viata de zi cu zi a companiei.

5. Construirea unei strategii de continut

Continutul sta la baza comunicarii, numai ca o avalansa de comunicate interne risca sa devalorizeze importanta mesajelor si atunci acestea sunt ignorate de angajati. In fiecare companie comunicatorii se confrunta cu competitori, atat interni cat si externi, pentru atentia audientei tinta. De aceea crearea de continut relevant si personalizat este o necesitate. Folosirea celor mai noi tehnologii le ajuta sa creasca nivelul de implicare al angajatilor prin filtrarea continutului relevant pentru angajati.

Fiecare companie este o retea de conversatii intre colegii de echipa, intre departamente, intre filiale, etc. Concentrati pe operational si imediatul proceselor de executie, ceea ce liderii companiilor uneori uita sunt oamenii si comunicarea cu acestia. Strategia unei comunicari interne eficiente creste nivelul de implicare al angajatilor, productivitatea acestora si determina succesul pe termen mediu si lung al companiei.

Autor: Alina Fanita (foto), CEO PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.