Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 89 vizitatori și nici un membru online

Studiu PwC Romania: Piata locala de fuziuni si achizitii a crescut cu 4% in 2019 fata de anul anterior, atingand o valoare de 5,2 miliarde Euro

Piata fuziunilor si achizitiilor din Romania si-a reluat cresterea in 2019 comparativ cu anul anterior, inregistrand un avans de 4% si o valoare de 5,2 miliarde de euro, arata un studiu realizat de echipa integrata de tranzactii a PwC Romania si D&B David si Baias, prezentat in cadrul conferintei ”Piata de M&A in Romania: Evolutiile din ultimii ani si tendinte in 2020”. In 2018, valoarea tranzactiilor a consemnat un recul fata de anul anterior, de 9,6%, pana la 5 miliarde euro.

Anul trecut au fost incheiate in total 215 tranzactii, cu 26% mai multe decat in 2018 si cu o valoare medie de 24 milioane euro. Din total, 14 operatiuni au avut fiecare o valoare de peste 100 milioane euro, iar 16 au avut valori cuprinse intre 40 si 100 milioane euro.

”Piata de M&A ramane in continuare interesanta si la un nivel ridicat atat valoric, cat si din perspectiva numarului de tranzactii. Desi mai are de recuperat pentru a ajunge la recordul inregistrat in anul 2007, de 5,8 miliarde euro, suntem optimisti in privinta perspectivelor de dezvoltare pentru ca multe sectoare evolueaza in directia consolidarii, precum sectorul serviciilor medicale, cel financiar si IT&C”, a declarat Dinu Bumbacea (foto), Partener si Lider Consultanta in afaceri PwC Romania.

Potrivit raportului, cele mai dinamice sectoare in 2019 au fost IT&C, imobiliare si farmaceutic/servicii medicale. Pentru 2020, este de asteptat ca energia sa fie unul dintre sectoarele dinamice, fiind preconizate doua tranzactii mari: vanzarea activelor grupul ceh CEZ si ale companiei italiene Enel. De asemenea, sectorul farmaceutic si al serviciilor medicale isi vor continua consolidarea, marii jucatorii fiind in continua cautare de achizitii de jucatori mai mici si specializati.

”Pentru 2020 estimam ca sectorul tehnologiei va deveni din ce in ce mai atractiv, achizitiile in acest sector generand o imbunatatire semnificativa a produselor si serviciilor, cat si o crestere a eficientei operationale. Astfel, companiile de tehnologie devin o tinta predilecta de achizitie pentru jucatori din toate sectoarele de activitate. Companiile romanesti se afla la momentul deciziilor strategice privind transformarea modelelor de business traditionale prin adoptarea tehnologiilor inovatoare”, a mai aratat Dinu Bumbacea.

Raportul PwC Romanian M&A Outlook a fost intocmit pe baza informatiilor publice disponibile in legatura cu tranzactiile semnate si/sau inchise in anul 2019. Tranzactiile care din diferite motive anuntate public nu au fost inchise in 2019 si tranzactiile semnate in 2018 dar inchise in 2019 nu sunt incluse in studiul pentru anul 2019. Pentru estimarea valorilor care nu sunt disponibile public s-au folosit  metode de evaluare indicativa bazate pe comparabile, considerand influenta modelului de business si a industriei din care au facut parte respectivele companii.

Echipa integrata de tranzactii PwC Romania si D&B David si Baias este coordonata de Dinu Bumbacea, Partener PwC Romania, fiind formata din Cornelia Bumbacea, Partener PwC Romania, Anda Rojanschi, Partener D&B David si Baias, Andreea Mitirita, Partener PwC Romania, George Ureche, Director PwC Romania, Dragos Atanasiu, Director PwC Romania, Andreea Bistriceanu, Senior Manager PwC Romania si alti 50 de profesionisti in tranzactii.

In 2019, echipa integrata a PwC/ D&B David si Baias a fost implicata intr-un numar semnificativ de tranzactii, printre care vanzarea spitalelor Premiere si OncoCard, vanzarea Optiplaza catre Innova, cumpararea RTC de catre Altex, cumpararea unui pachet de actiuni SLS Cargo de catre Fan Courier si tranzactia dintre Eximbank si Banca Romaneasca.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.