Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 92 vizitatori și nici un membru online

Viralizarea transformarii digitale a companiilor in vremuri de criza

Pe masura ce buletinele de stiri ne prezinta statisticile unui dezastru social si economic planetar, si in Romania un numar tot mai mare de companii se confrunta cu scaderea cererii, dificultati pe lantul de aprovizionare, lipsa de lichiditate, dar si mai acut, o lipsa de perspectiva.

Ce va urma? Cum va fi dupa ce va trece pandemia?

Companiile sunt obligate sa se adapteze rapid la noile realitati de operare. Intr-o clipa am vazut cum totul se muta in mediul online si descoperim tele-munca sau tele-educatia. Pandemia le arata companiilor valoarea tehnologiei informatiei si a transformarii digitale. In timp ce unele companii au fost mai bine pregatite, altele s-au pus la adapostul ajutoarelor de stat in asteptarea sfarsitului pandemiei si a reluarii, poate, intr-un mod diferit a activitatii.

Catre acestea din urma, dar nu numai, adresez urmatoarele recomandari cu increderea ca le vor ajuta sa fie mai bine pregatite pentru ce va urma:

Intrumentele de colaborare online – companiile trebuie sa identifice, sa evalueze si sa aiba mixul de instrumente de colaborare online relevante pentru activitatea lor, ca sa poata sa lucreze si la distanta. Dincolo de companii care au astfel de solutii consacrate, chiar premium, la preturi mari, sunt si companii care pot oferi instrumente si solutii similare la preturi accesibile. Criteriile pe care e bine sa le aveti in vedere sunt securitatea si scalabilitatea inaintea de alegerea unor instrumente de colaborare la distanta, in orice varianta de accesare.

Strategia de relansare a canalelor de vanzare – deoarece comportamentele de cumparare au fost serios afectate de masura de distantare sociala, companiile care opereaza preponderent in mediul offline nu-si mai permit sa vada in online doar o optiune ci o necesitate. Includerea prezentei online inseamna strategie si investitii pentru asigurarea unei mai mari sustenabilitati a afacerii.

Un plan de continuitate agil – chiar si cu un plan de continuitate aflat intr-unul din fisierele din My Documents, liderii companiilor nu au prea avut ce face. Un plan agil care sa se declanseze imediat si care sa fie simulat lunar, mai ales dupa activarea sistemului de lucru de acasa este cel mai potrivit. Mediul caracterizat de volatilitate, incertitudine, complexitate si ambiguitate impune raspunsuri rapide si uneori luarea in considerare a telemuncii ca solutie permanenta.

Tehnologii de automatizare – cele mai multe companii din productie atunci cand nu si-au inchis cu totul productia, si-au redus-o considerabil. In aceste conditii presiunea asupra lantului de aprovizionare a crescut proportional cu cererea tot mai mare. Automatizarea unei companii de productie cu operarea minima prin interventia oamenilor trebuie sa devina o realitate frecventa care sa asigure pregatirea mai buna pentru situatii de criza de sanatate in viitor.

Securitatea informatica – securizarea datelor companiei, consumatorilor sau alte informatii sensibile se impune ca o obligatie dictatata nu neaparat de GDPR dar de siguranta afacerii in sine. Sunt binecunoscute cazurile de data breaches care au cauzat daune imense companiilor victima. Telemunca aduce provocari din acest punct de vedere. Utilizarea exploziva a unor instrumente sau platforme pentru lucrul la distanta poate expune companiile la riscuri de securitate pe care furnizorul instrumentului nu le-a luat in calcul in faza de design a produsului. Securitatea informatica ar trebui luata in considerare anticipat si nu post facto.

Transformarea transformarii digitale

Complementare celor de mai sus mai sunt tehnologiile de ultima ora: RPA, Inteligenta Artificiala si Machine Learning, Realitatea Augmentata si Virtuala, Printarea 3D, care sunt si ele mai mult sau mai putin direct relevante companiilor in functie de industrie.

Dincolo de declinul vanzarilor, incapacitatea de a reporni productia si de a avea intalniri de afaceri, ”achizitiile” acestei crize sunt adoptarea telemuncii la scala larga, rafinarea utilizarii instrumentelor digitale si recunoasterea valorii transformarii digitale si tehnologiei informatice de catre angajati.

Insa cheia transformarii digitale nu este doar tehnologia, ci colaborarea. La intersectia dintre tehnologie si oameni sta solutia transformarii digitale a companiilor. Pentru companiile care nu au facut eforturi pentru transformarea digitala in ultimii ani este foarte probabil ca acest virus sa fie catalizatorul care sa impinga aceasta transformare dincolo de linia de sosire.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert, Tendinte si tehnologii emergente

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.