Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 43 vizitatori și nici un membru online

Depunerea declaratiei la Fondul pentru Mediu – mai facila prin utilizarea sistemului on-line

Disponibila inca de la jumatatea anului trecut, dar obligatorie din acest an, depunerea declaratiei online la Administratia Fondului pentru Mediu permite agentilor economici sa economiseasca timp si resurse financiare si umane. In prezent, societatile nu mai sunt nevoite sa trimita un angajat sau un curier pentru a inregistra fizic declaratia lunara. Cu toate acestea, observam ca o parte dintre ele inca ezita sa adopte acest nou mod de declarare. Comparativ cu metoda clasica de depunere, declaratia online poate fi procesata si inregistrata in sistem in cateva minute.

Accesul la aplicatie este securizat si se face dupa inrolarea in sistem a reprezentantului societatii, in baza unei semnaturi electronice calificate. Inrolarea in serviciul "Depunere declaratii on-line" se realizeaza prin completarea, tot on-line, a unui formular de pe site-ul AFM, la care se pot anexa copii ale documentelor solicitate. In cazul in care reprezentantul legal doreste sa imputerniceasca o alta persoana pentru a declara, se anexeaza si o declaratie notariala. Declaratia notariala se depune ulterior si in original la sediul AFM. Conditia obligatorie este ca reprezentantul legal sau imputernicitul acestuia sa detina semnatura electronica calificata.

Am experimentat aceasta forma de declarare si putem sa confirmam ca aplicatia online a functionat conform descrierii din ghidul publicat pe portalul Servicii online al AFM, fara sa intampinam probleme pe parcursul declararii.

Fata de versiunea anterioara, am remarcat faptul ca aplicatia online permite depunerea declaratiei si in afara orelor de program ale AFM. Pana acum, acest demers era restrictionat dupa incheierea programului oficial de lucru.

In privinta introducerii informatiilor, la constatarea unei erori, se primeste automat un mesaj de ajutor in dreptul campului care necesita corectia. Astfel, nu e necesara reluarea incarcarii fiecarui camp pentru identificarea erorii semnalate. Dupa depunerea declaratiei, am primit o notificare de confirmare pe email.

Alte beneficii:
- vizualizarea istoricului si descarcarea situatiei declaratiilor depuse, precum si a platilor efectuate la Fondul pentru Mediu;
- receptionarea on-line si descarcarea actelor administrativ-fiscale, precum si a altor documente si informatii comunicate de AFM;
- obtinerea certificatului de atestare fiscala privind obligatiile la Fondul pentru Mediu, in forma electronica, cu semnatura electronica a AFM.

Aplicatia on-line nu permite insa depunerea declaratiilor rectificative. Acestea se depun in continuare fizic la registratura AFM, in sistem clasic, pe hartie. Ca urmare, trebuie acordata o atentie sporita completarii declaratiei online pentru a evita necesitatea depunerii unei declaratii rectificative.

In concluzie, depunerea declaratiei prin aplicatia online usureaza mult procesul de depunere si de urmarire a declaratiilor si a platilor efectuate.

Autor: Daniela Neagoe (foto), Senior Manager, Comert International, Asistenta Fiscala si Juridica, EY Romania

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.