Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 59 vizitatori și nici un membru online

Ghidul KPMG privind detasarea internationala a lucratorilor

KPMG Romania a lansat cea de-a 5-a editie a Ghidului privind detasarea internationala a lucratorilor. „2020 este anul schimbarilor pentru piata muncii. Brexit, revizuirea Directivei privind detasarile, noul principiu de remunerare egala pentru munca de valoare egala, instituirea unei autoritati europene a muncii - sunt doar cativa dintre factorii care vor remodela mobilitatea internationala a fortei de munca. Nu mai vorbim despre criza COVID-19 care a adus, aproape peste noapte, schimbari uriase in modul in care lucratorii internationali isi desfasoara activitatea” explica Madalina Racovitan (foto), Partener Consultanta Fiscala si Head of People Services, KPMG in Romania.

Detasarile internationale sunt o componenta normala a activitatilor transfrontaliere ale intreprinderilor, chiar daca, in aceasta perioada, ele pot fi organizate diferit. Aparitia de locuri de munca atipice si noi forme de munca in economia digitala contribuie la sentimentul general de incertitudine in jurul acestei transformari.

Racovitan continua ”Ghidul KPMG privind detasarea lucratorilor a aparut pentru prima data in 2016 si de atunci monitorizam obligatiile companiilor legate de lucratorii detasati in alte state membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Elvetia, pornind de la nivelul salariului minim aplicabil si pana la procedurile de inregistrare necesare in fiecare stat.

Ce am aflat din analizarea datelor disponibile pentru acest an?

• Din cele 31 de state analizate , numai 21 au un salariu minim stabilit la nivel national.
• Luxembourg este statul cu cel mai mare nivel al salariului minim (2.142 EUR) in timp ce Bulgaria este statul cu cel mai mic nivel al salariului minim (312 EUR). Totusi, acest lucru nu reprezinta o surpriza, intrucat locurile acestor tari in clasament au ramas aceleasi inca din 2016 cand am inceput aceasta monitorizare. Romania se situeaza pe locul 19 cu un salariu minim de 466 EUR.
• Parlamentul European propune ca salariul minim sa fie stabilit la cel putin 60% din salariul mediu la nivel national, „pentru a evita disparitatile salariale excesive, pentru a sprijini cererea agregata si redresarea economica si pentru a sprijini convergenta sociala ascendenta”. In toate cele 17 state membre analizate  nivelul salariului minim aplicabil in 2019 se situa sub pragul de 60% din nivelul salariului mediu brut. In Romania, salariul minim reprezinta 40% din nivelul salariului mediu. Majorarile necesare pentru ca salariul minim sa atinga 60% din salariul mediu brut variaza intre 18% in Polonia si 58% in Slovacia, in Romania fiind necesara o crestere de aproximativ 49% a salariului minim.
• Statele cu un nivel scazut al salariului minim au costuri fiscale mai ridicate pentru angajati. In timp ce Irlanda, tara cu cel mai mare salariu net (pentru scenariul considerat), are o sarcina fiscala asociata salariului minim de 20,46% pentru angajat, tarile cu cele mai mici salarii minime, precum Ungaria si Bulgaria, au costuri fiscale pentru angajat de 33,5% si 22,4%. Statul cu cel mai mare cost pentru angajat este Romania, cu o cota efectiva de impozitare de 40,85% pentru salariul minim aplicabil in domeniul constructiilor .
• In majoritatea statelor membre, compania din tara de origine (cea care dispune detasarea) are obligatia sa informeze autoritatile de munca din statul membru gazda cu privire la activitatea angajatului din tara respectiva. De obicei, acest lucru nu se aplica in cazul calatoriilor de afaceri (asa numite business trips).
• Aceasta notificare poate fi facuta online sau prin e-mail in majoritatea statelor membre. Cu toate acestea, state precum Letonia si Republica Ceha solicita in continuare ca notificarea sa fie depusa in scris direct la autoritatile competente. Nu exista cerinte de inregistrare in legatura cu lucratorii detasati in Islanda, Norvegia, Elvetia si Marea Britanie.
• Comisia Europeana a adoptat propunerea de revizuire a Directivei privind detasarea la 28 iunie 2018, iar Directiva trebuie sa fie implementata in legislatia nationala a fiecarui stat membru pana la 30 iulie 2020. Majoritatea statelor membre inca lucreaza la acest aspect. Primele state care au implementat deja directiva sunt Belgia, Franta, Polonia si Slovacia.”

Scopul principal al acestui ghid este sa ajute companiile sa inteleaga principiile generale privind detasarea transfrontaliera a lucratorilor, precum si potentialele costuri si obligatiile suplimentare asociate detasarilor internationale, pentru a putea planifica in mod corespunzator activitatea fortei de munca.

Speram ca veti gasi interesanta si informativa editia din acest an a Ghidului KPMG privind detasarea lucratorilor.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.