Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 120 vizitatori și nici un membru online

Perspective geostrategice: pandemia accelereaza cele patru forte care transforma peisajul global al afacerilor

In definirea planurilor de dezvoltare, directorii executivi trebuie sa tina seama de patru forte majore care transforma peisajul global al afacerilor: globalizarea si aparitia unui nou tip de regionalizare; accelerarea concurentei globale in domeniul tehnologiei; demografiile imbatranite si cursa impotriva schimbarilor climatice. Pandemia COVID-19 nu modifica fundamental arhitectura gestionarii eficiente a riscurilor geopolitice, dar va accelera traiectoria fiecareia dintre aceste tendinte, se arata in raportul EY Perspective geostrategice in 2020.

„Impactul pandemiei provocate de COVID-19 asupra companiilor va fi multidimensional, afectand lanturile de aprovizionare, resursele umane, veniturile, reputatia si gradul de conformitate. <<Cartografierea>> acestor efecte este extrem de importanta in contextul schimbarilor rapide din mediul guvernamental si din cadrul politicilor publice. La fel de importante sunt monitorizarea modului in care pandemia va interactiona cu aceste patru megatendinte - globalizarea, tehnologia, demografia si mediul inconjurator - si evaluarea rezultatelor acestora in intreaga organizatie”, spune Bogdan Ion (foto), Country Managing Partner EY Romania si Moldova si Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrala si de Sud-Est si Regiunea Asiei Centrale.

Globalizare: un nou curent regionalist prinde avant
In doar cateva saptamani, COVID-19 a determinat tarile din toata lumea sa isi inchida granitele. In acelasi timp, institutiile guvernamentale multilaterale nu au reusit sa ofere un raspuns de combatere a efectelor pandemiei coordonat la nivel global. Cu toate ca acestea nu reprezinta semne ale sfarsitului globalizarii, este clar ca pandemia, care ar putea intensifica sentimentele nationaliste si populiste, va genera noi tendinte. Companiile vor fi nevoite sa isi ajusteze planurile in zone precum diversificarea lantului de aprovizionare, in care numeroase multinationale adoptasera deja o strategie de tipul „China plus o alta sursa”. Preocuparile legate de biosecuritate vor amplifica regionalizarea si localizarea.

Tehnologie: competitia globala se intensifica
Tehnologia si inovatia s-au dovedit esentiale pentru supravietuirea si succesul afacerilor, iar criza ii forteaza pe intarziatii in materie de digitalizare, telemunca si comert electronic sa recupereze peste noapte. Atat solutiile pe termen scurt, cat si cele pe termen lung pentru situatia provocata de COVID-19 vor depinde de tehnologie, cu atat mai mult cu cat escaladarea rapida a activitatii sociale si profesionale in online a creat un mediu mai vulnerabil la campanii de dezinformare si atacuri cibernetice. Implicatiile economice si de securitate nationala ale acestor schimbari si provocari vor accelera si intensifica natura geopolitica a competitiei tehnologice.

Demografie: imbatranirea populatiei este determinanta pentru reechilibrarea globala
Pandemia accentueaza consecintele sociale, economice si politice ale imbatranirii populatiei. Profilul demografic al unei tari va modela poverile operationale si in materie de costuri impuse de pandemie: societatile mai imbatranite se vor confrunta cu consecinte mai grave din punct de vedere economic si al pierderilor de vieti omenesti provocate de aceasta boala si, posibil, cu o revenire mai lenta a economiei. Natiunile cu o populatie preponderent tanara, care se confrunta cu rate mari ale somajului si cu fenomene de dislocare economica din cauza pandemiei, prezinta riscuri mai mari de tulburari sociale.

Protectia mediului: cursa contra-cronometru continua
Chiar daca a contribuit la reducerea drastica a emisiilor, COVID-19 a eliminat din prim plan tema politicilor privind schimbarea climatica. Nu se stie cand si cum va reaparea acest subiect, dar va reaparea. Se stie ca incertitudinile si dificultatile economice diminueaza importanta preocuparilor legate de mediu, dar legiuitorii din Europa si poate si cei din Statele Unite s-ar putea folosi de aceasta criza pentru a acorda o mai mare prioritate energiei si investitiilor „verzi”.

Pandemia accelereaza transformari fundamentale in activitatea economico-sociala, cum ar fi reducerea deplasarilor la si de la locul de munca si numarul calatoriilor cu avionul. Aceste tendinte s-ar putea pastra si dupa atenuarea crizei, iar companiile si oamenii vor invata sa lucreze, sa formeze si sa-si sustina echipele, sa-si deserveasca clientii si sa traiasca fara a se urca in avion. In acelasi timp, numerosi mari investitori institutionali vor continua sa se concentreze asupra sustenabilitatii business-ului, chiar si in plina criza provocata de COVID-19.

Cum va afecta COVID-19 riscurile politice la nivel mondial?
Pandemia evolueaza in moduri si ritmuri diferite in regiunile din jurul lumii, avand drept rezultat implicatii economice, politice si sociale divergente. COVID-19 a accentuat incetinirea cresterii economice a Chinei, dar Beijingul are antecedente in a profita de crize pentru a face schimbari geostrategice cu beneficii pe termen lung si ar putea sa procedeze la fel.

In Uniunea Europeana, presiunile in directia fragmentarii au fost evidentiate de un raspuns la pandemie care, cel putin pana in acest moment, a fost greoi si lipsit de coordonare. In Statele Unite, pandemia amana alegerile prezidentiale si conventiile partidelor si nu anunta o posibila schimbare politica majora dupa luna noiembrie.

Intr-un context mai larg, pietele emergente sunt afectate semnificativ de scaderea abrupta a exporturilor de marfuri, a remiterilor si a incasarilor din turism. Pe fondul cresterii costurilor cu gestionarea pandemiei, astfel de socuri de cont curent ar putea cataliza tulburari politice.

Ce inseamna toate acestea pentru companii?
In prezent, companiile se concentreaza asupra continuitatii afacerilor, dar trebuie si sa monitorizeze situatia si sa evalueze riscul expunerii angajatilor lor la noul coronavirus si efectele asupra intregului lor lant valoric. Desi COVID-19 monopolizeaza acum titlurile de presa si a pus in asteptare toate celelalte teme economice si politice geostrategice, subiectul se va stinge si puterea sa va disparea. Companiile ar trebui sa inceapa sa se gandeasca la urmatorul pas, adica reluarea sau revenirea la un nivel normal al activitatii. Sa inceapa sa faca planuri pentru ceea ce se va intampla dincolo de noua normalitate care va aparea cand pandemia va fi de domeniul trecutului.

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.