Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 101 vizitatori și nici un membru online

Viata in economia lui „nu ma atinge”

In perioada post-pandemie, economia va fi modelata de noi obiceiuri si reglementari din cauza distantarii sociale impuse si restrictiilor de calatorie si igiena. Vom manca diferit, lucra diferit, face cumparaturi si sport diferit, ne vom ingriji de sanatate diferit, socializa si petrece timpul liber diferit. Vom experimenta diferenta si schimbarea intr-un ritm atat de alert cum nu am facut-o nici la aparitia Internetului.

Pana la descoperirea unui vaccin sau la imunizarea in masa urmeaza,dupa estimari, 2 ani de cautari si emotii. Un montagne russe social, economic si emotional care deja produce schimbari importante.

Listez aici 7 dintre aceste tendinte cu increderea constientizarii lor si a pregatirii noastre pentru perioada care urmeaza.

1. Accentuarea izolarii
Din pacate pierderea slujbelor si distantarea sociala ii va izola pe oameni in continuare, le va genera stari de insecuritate si le va activa mecanismele de supravietuire. Va pune presiune pe relatiile cu cei apropiati si pe sanatatea lor fizica si emotionala. Identificata ca principala categorie demografica expusa riscului in timpul pandemiei, generatia seniorilor va fi in continuare izolata. Pe acest fond va creste cererea serviciilor de terapie si coaching, insotirea cu un animal de companie, achizitia jocurilor si utilizarea instrumentelor de socializare online.

2. Neincrederea in igiena semenilor si a produselor
Precautie este cuvantul emblema pentru perioada actuala si cea post pandemie.Companiile vor formaliza verificarea starii de sanatate a angajatilor si interactiunile dintre acestia. In anumite contexte este posibila aparitia cerintei de prezentare a unui cazier medical specific. Se schimba protocolul de interactiune sociala. In acest context este probabila aparitia unor noi modele de ambalaje si preferinta pentru produse cu o baza stiintifica vs. cele “naturale”.Va creste cererea de livrari la domiciliu pentru categorii extinse de produse.

3. Mobilitate limitata
Alta data folosite ca tehnici de evadare din cotidian, calatoriile si turismul au devenit acum surse de multiple riscuri. Riscul de a te contamina prin inevitabilul contact cu ceilalti pasageri sau turisti, riscul de a ramane intr-o tara straina si de nu te mai putea intoarce acasa din cauza restrictiilor de calatorie impuse.Pe acest fond in perioada post-pandemie, in turismul international, city break-urile se vor diminua si vor creste sejururile pe o perioada mai lunga. Va creste, in schimb, turismul local - vacanta de lucru la tara va deveni un lux ravnit de citadini.

4. “Convertirea” mesei din sufragerie in birou
Cuvantul ”acasa” incepe sa-si nuanteze semantica. Cel mai probabil va insemna si amenajarea si adaptarea spatiului de locuit la functionalitatea unui spatiu de birou. Este de asteptat ca cele mai multe companii aflate in deficit de lichiditate sa-si reduca spatiile de birouri si infrastructura fizica. In schimb este de asteptat ca angajatii sa faca achizitii de echipamente si aparatura audio/video pentru acomodarea vietii profesionale la cea personala. Politicile si protocoalele de securitate vor trebui adaptate la telemunca.

5. Cresterea tensiunii si conflictului
Operarea in conditii de supravietuire poate scoate la suprafata conflicte latente intre angajati si intre acestia si companii. Fie unii, fie ceilalti este posibil sa incalce intelegeri contractuale, reglementari sau politici interne. Forta majora este in topul cautarilor pe Google trends si este de asteptat sa apara confruntari de natura legala obligand avocatii sa schimbe macazul practicarii profesiei spre modulul digital. Tot mai multe instrumente digitale de automatizare vor fi adoptate de casele de avocatura.

6. Reconversie fara precedent
Tot mai multi angajati vor fi nevoiti sa faca o schimbare de cariera, deoarece orientarea catre concurenta nu este o optiune, industrii intregi fiind in colaps pentru o vreme. Reconversia profesionala si training-urile online vor cunoaste, pe termen mediu si lung, o cerere exploziva. Pentru suplimentarea securitatii financiare a familiilor, va urma o crestere a numarului de initiative antreprenoriale de subzistenta. Ambele situatii – reconversia si experimentarea cu antreprenoriatul – vor aduce o experienta valoroasa celor implicati pentru momentul cand economia isi va reveni.

7. Identitate dincolo de serviciu
Pentru multi oameni ocupatia pe care o practica este o componenta importanta din cine sunt ei. Numai ca amestecul aproape indistict al slujbei cu viata privata poate schimba aceasta perspectiva autoreferentiala. Abia acum multi dintre colegi ajung sa se cunoasca mai bine cand sunt in meeting room din propriul dormitor. Inainte de pandemie, un element de afirmare identitara in spatiul public, era moda vestimentara, acum comunicarea video in mediul digital inlocuieste partial acest element. Utilizatorii Zoom isi accesorizeaza si personalizeaza live stream room-ul.

In concluzie
Prin digitalizarea accelerata, viata in realitatea fizica va fi completata de cea in spatiul virtual. Participarea la evenimente precum ceremonii sau ritualuri va cunoaste si un alt tip de prezenta. Mobilizarea comunitatii pentru ajutorarea seniorilor si a celor cu nevoi speciale va deveni expresia simtului civic elementar. E multa schimbare, am spune prea multa. De multe ori necesara, de putine ori dorita, schimbarea va aduce o suita de transformari sociale. Magnitudinea acestora nu putem inca s-o masuram. Ne-am resetat pentru a functiona intr-o noua realitate.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert, Tendinte si tehnologii emergente

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.