Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 106 vizitatori și nici un membru online

Studiu EY: Sectorul energiei regenerabile da semne ca-si revine rapid, in pofida impactului COVID-19

- Energia regenerabila are un potential mai sigur pentru investitiile pe termen lung
- Schimbarile climatice si considerentele ecologice incurajeaza cresterea investitiilor in energia regenerabila
- SUA si Spania urca semnificativ in clasament, pe locurile 1 si, respectiv, 11

In pofida incetinirii economiei globale provocata de COVID-19, este de asteptat ca sectorul energiei regenerabile sa isi revina rapid, avand in vedere faptul ca factorii pe termen lung care favorizeaza investitiile raman puternici, se arata in raportul EY - Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI). Cea mai recenta editie a studiului ia in considerare potentialul impact al pandemiei, analizand rezistenta la soc a tarilor participante, atat din punct de vedere sanitar, cat si economic.

Raportul evidentiaza faptul ca schimbarile climatice si aspectele de mediu, sociale si de guvernanta dobandesc o recunoastere din ce in ce mai mare ca factori cheie in dezvoltarea potentialului unei companii si in crearea de valoare. Investitorii institutionali nu se asteapta doar la rezultate financiare performante din partea companiilor, ci si sa demonstreze ca au o contributie pozitiva la nivelul societatii. Drept urmare, organizatiile sunt nevoite sa isi reevalueze strategiile, astfel incat sa isi reduca emisiile, sa isi imbunatateasca sistemul de guvernanta si sa isi amelioreze raportarea in privinta factorilor care influenteaza clima.

De asemenea, investitorii institutionali au majorat fondurile pe care le aloca infrastructurii energiei regenerabile ca mijloc de acoperire a riscurilor legate de schimbarea climatica, potrivit analizei EY.

“Tranzitia de la unitatile pe combustibili fosili la regenerabile este si o necesitate economica, nu doar climatica. Unele unitati de productie pe combustibili fosili din Romania au costul de productie total de aproximativ 90 EUR/ MWh, in timp ce unitati regenerabile din Europa inregistreaza costuri chiar si sub 50-60 EUR/MWh. Romania poate beneficia de suportul institutiilor de profil europene pentru definirea mecanismelor necesare relansarii investitiilor in regenerabile“, spune Mihai Draghici (foto), Senior Manager, Asistenta in Afaceri, EY Romania.

In clasamentul din acest an, pentru prima data din 2016, S.U.A. ocupa primul loc. Aceasta pozitie se datoreaza, in primul rand, unei extinderi pe termen scurt a programului de creditare fiscala pentru productie si de dezvoltare pe termen lung a segmentului energiei eoliene offshore, fiind planificate investitii in valoare de 57 miliarde de USD in instalarea unei capacitati de pana la 30 GW pana in 2030.

Cresterea Chinei in sectorul energiei regenerabile a incetinit, pe fondul intentiilor autoritatilor de a elimina treptat subventiile in vederea crearii unei piete mai competitive. Alaturi de cererea redusa provocata de COVID-19, aceasta este cauza pentru care China a coborat pe locul al doilea in clasament, dar prognozele privind cresterea pe termen lung raman optimiste.

Franta a avansat de pe locul al patrulea pe al treilea, asigurandu-si o pozitie puternica in privinta preturilor la energie si atribuind capacitati de 1,4 GW dezvoltatorilor din segmentele energiei eoliene si solare la cea mai recenta licitatie, in demersul sau de a elimina treptat dependenta retelei sale de energia nucleara.

Regatul Unit, clasat pe locul al saselea, a facut o propunere de referinta legata de reincluderea proiectelor eoliene si solare offshore in urmatoarea licitatie de contracte pentru diferenta (CfD), incurajand o mai mare si mai diversa dezvoltare a sectorului energiei regenerabile.

Spania a urcat cu patru pozitii pana pe locul 11, in pofida faptului ca a fost puternic afectata de COVID-19, avand in vedere ca politica energetica si referitoare la clima ramane o prioritate pentru noul guvern de coalitie. Acesta si-a propus planuri agresive, dar realizabile de a dezvolta segmentul energiei eoliene si solare, iar majoritatea investitorilor isi mentin o atitudine optimista in privinta perspectivelor pe termen mediu ale Spaniei.

Raportul examineaza modul in care solutiile de stocare a energiei la scara larga sunt esentiale pentru decarbonizarea sistemelor electrice, precum si conditiile necesare pentru incurajarea investitiilor in stocarea in acumulatori la nivelul companiilor de utilitati. Odata cu decarbonizarea retelelor energetice, vor fi necesare capacitati vaste de stocare a energiei, iar companiile de utilitati si dezvoltatorii isi majoreaza intr-un ritm alert investitiile in acumulatori de mari dimensiuni.

Potrivit raportului, anul acesta este planificata instalarea unor capacitati de stocare in acumulatori de 12,6 GWh, ceea ce va face ca 2020 sa fie anul unei cresteri record a capacitatilor de stocare a energiei. Pe termen lung, se anticipeaza ca ritmul de majorare a capacitatilor de stocare va creste de 13 ori, de la aproximativ 17 GWh in prezent, la 230 GWh pana in 2025.

Benoit Laclau, coordonator EY Global Energy, a declarat: „Actionarii vor sa colaboreze si sa investeasca in companiile ale caror strategii includ schimbarile climatice si dezvoltarile durabile. Liderii din sectorul energetic ar trebui sa faca demersuri pentru a investi in energia regenerabila si in proiecte sustenabile asociate cu aceasta cum sunt, spre exemplu, retelele energetice inteligente si infrastructura de transport cu amprenta de carbon redusa.”

Pentru a vedea clasamentul complet al principalelor 40 de piete, precum si pentru o analiza a celor mai recente evolutii din domeniul energiei regenerabile la nivel global, va invitam sa vizitati ey.com/recai.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.