Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 75 vizitatori și nici un membru online

Oportunitatile sunt dincolo de limitele abordarii defensive

Putem vedea lumea in multe feluri. Daca este sa o privim din perspectiva castig-pierdere atunci putem vedea o lume de oportunitati sau o lume de riscuri. Consecinta? Vom avea o abordare ofensiva sau defensiva in deciziile si actiunile noastre atat personale cat si de business.

In situatii de criza vom actiona automat in functie de perspective adoptata dintre cele doua. Rezultatele vor fi diferite, de aceea acest articol subliniaza avantajele abordarii ofensive care inseamna: pariul pe potential, hotararea de a valorifica oportunitatile, transformare si invatare continua.

1. Caracteristicile abordarii defensive si ofensive

Defensiva - Atenuarea celor mai mari riscuri este cruciala din punct de vedere operational, precum si din punct de vedere al fluxului de numerar. Acesta este un efort continuu. Actiunile pe termen scurt de asigurare a lichiditatilor si a solvabilitatii sunt esentiale.

In defensiva se remarca nevoia unei puternice viziuni unificatoare, a unei guvernante si culturi corporative robuste, care sa dea garantie ca managementul resurselor este bine facut.

Scepticismul in legatura cu valoarea noilor trenduri digitale si preocuparea excesiv de prudenta fata de cheltuieli conduce la pierderea de oportunitatilor, in avantajul concurentei.

Ofensiva - Deschide calea pentru urmatoarea faza. Industriile care au fost in status quo timp de un deceniu sunt acum larg deschise pentru a se transforma. Companiile care se vor misca rapid si decisiv vor castiga.

Profitabilitatea pentru companiile conservatoare digital este de doar 9% prin comparatie cu 26% in cazul companiilor cu management centrat pe transformare digitala.

Liderii companiilor in ofensiva se centreaza nu pe risc ci pe potential, au cunostinte avansate despre noile tehnologii, sunt deschisi si aloca bugete semnificative pentru investitii in tehnologie.

2. Diferenta dintre abordarea defensiva si ofensiva

In timp ce abordare defensiva vizeaza protejarea veniturilor, definirea rebugetarii, implementarea masurilor de protejare a numerarului si stabilizarea operatiunilor din lantul de distributie si fabricatie, abordarea ofensiva se uita la dezvoltarea unei strategii pentru castigarea unui avantaj competitiv si planificarea pivotarii sau dezvoltarii de noi produse/servicii, piete sau modele de afaceri.

In cazul abordarii defensive aceste masuri imediate sunt urmate de monitorizarea realitatii comparativ cu scenariile realizate si ajustarea acestora, dezinvestitii si adaptare operationala in timp ce in cazul abordarii ofensive, setului de masuri imediate, ii urmeaza realizarea unui plan de pivotare a afacerii, orientarea investitiilor catre zonele de crestere, dezvoltarea de noi produse/servicii, piete sau modele de afaceri.

3. Leadership defensiv vs ofensiv

Atitudinea defensiva slabeste agilitatea in invatare si afecteaza mentalitatea de dezvoltare personala si profesionala. Agilitatea in invatare include practici precum eforturile de imbunatatire, punerea in discutie a modului normal de a face lucrurile si evaluarea experientelor fiecaruia.

Liderii defensivi sunt deficitari la comunicare, adaptabilitate, capacitatea de a indeplini obiectivele de afaceri si constientizarea de sine.

Atitudinea defensiva adesea ascunde realitatea a ceea ce faci, facand opace atat obiectivele tale, cat si transparenta in cadrul echipei tale.

Liderii ofensivi isi cunosc colegii, isi cunosc clientii, invata si se actualizeaza continuu, cultiva cooperarea, sunt creativi, iau decizii clare si fac investitii in dezvoltarea si pregatirea echipei.

Cercetarile indica faptul ca liderii care invata si actioneaza in mod agil au mai mult succes, atat in contributia la veniturile companiei, cat si in performantele generale ale angajatilor si managerilor.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert, Tendinte si tehnologii emergente

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.