Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 106 vizitatori și nici un membru online

Transformarea digitala a serviciilor de audit

Sub impactul tehnologiei, industriile din lumea intreaga se transforma mai repede decat oricand. Ceea ce parea rupt din filmele Sci-Fi la inceputul anilor 2000 devine realitate in prezent. Dincolo de avantajele evidente pe care exploatarea datelor le ofera, sunt exprimate tot mai multe reticente in ce priveste felul in care acestea sunt analizate, utilizate si stocate.

Avantajele digitalizarii

Functia de audit trece printr-un proces de transformare revolutionar. Accesul la informatie, fluidizarea proceselor, informatia si analiza de calitate consolideaza increderea pietelor de capital in valoarea opiniei de audit. Automatizarea faciliteaza eliminarea activitatilor manuale lasand timp auditorilor sa se ocupe de chestiunile care conteaza cel mai mult.

Dispunand de o cantitate uriasa de date si de cele mai performante instrumente de analiza si vizualizare, auditorii pot sa identifice si sa raspunda riscurilor potentiale, pot vedea tendinte si tipare care nu ar fi vizibile printr-o abordare statistica de esantionare.

Securitatea informatiilor si sistemelor

Cu toate acestea exista inca aspecte care este trebuie sa fie rezolvate pentru implementarea automatizarii in functia de audit. Cel mai ilustrativ exemplu se refera la increderea in securitatea si integritatea datelor. Atunci cand furnizeaza infiormatie auditorilor, companiile vor sa se asigure ca informatia e pe maine bune si ca e utilizata in conditii de securitate maxima. De aceea echipa de audit si compania care furnizeaza aceste servicii trebuie sa foloseasca sisteme de securitate avansata pentru a le proteja impotriva atacurilor cibernetice.

Este, asadar, foarte important pentru auditori dar si pentru clientii acestora sa investeasca in tehnologie ca sa consolideze increderea reciproca in calitatea informatiei obtinute, dar si in securitatea acesteia.

Rolul auditorului ramane essential

Cu toata tehnologizarea functiei de audit la care asistam si care s-a intensificat in ultimii ani, aceasta profesie nu va fi dominata de masinile inteligente. Va fi in continuare nevoie de gandirea critica, evaluarea, experienta si cunoasterea industriei clientului. Numai asa se va produce o intelegere aprofundata a proceselor de audit ce va facilita buna integrare a tehnologiei in zonele cu cel mai mare impact.

Automatizarea nu inlocuieste auditorul, ci ii creste eficienta si calitatea muncii aducand valoare pentru toti factorii implicati. Este important sa mentinem un bun echilibru intre principiile profesiei si impactul tehnologiei. Atunci cand competenta si experienta auditorilor sunt completate de eficienta tehnologiei, opinia de audit este si mai relevanta prin valoarea pe care o aduce pentru compania client.  

In concluzie

Automatizarea proceselor, analiza datelor, inteligenta artificiala, tehnologia blockchain vor continua sa joace un rol important in transformarea modului de derulare procesului de audit. Tehnologia nu este nici pe departe solutia perfecta pentru rezolvarea provocarilor actuale din aceasta profesie, insa este rampa de lansare a oportunitatilor sale viitoare.

Ca toate povestile transformationale, digitalizarea misiunilor de audit pune tehnologia in rol de catalizator care sa conduca la actualizarea proceselor care imbunatatesc calitatea si cresc eficienta. Este, de asemenea, un element importat care va ajuta sa se schimbe accentul procesul de audit de la o abordare retrospectiva la una care este prospectiva, care sa ofere perspective mult mai profunde de business clientilor.

Autor: Alina Fanita (foto), Partener, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.