Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 202 vizitatori și nici un membru online

Cinci elemente care conduc la esecul marketingului de continut

Marketingul de continut are o importanta majora atunci cand este vorba despre promovarea produselor, fidelizarea clientilor si de branding. Desigur, nu este suficient sa creezi un volum mare de continut: trebuie sa te asiguri ca este si valoros. Trebuie sa iei in considerare subiectele de care este interesata audienta ta tinta si sa te concentrezi pe acele subiecte. Continutul plictisitor va face ca un produs sau o companie sa devina mai putin interesante pentru clienti si/sau pentru potentiali parteneri de business.

In acest context, este important sa punctez care sunt cei cinci pasi care de multe ori lipsesc din ceea ce fac companiile si care le impiedica sa aiba un marketing de continut de succes.

1. Lipsa unei strategii de content marketing

O strategie de marketing de continut presupune mai multi pasi. In primul rand este absolut necesar sa va stabiliti cu claritate grupul tinta, pentru a putea intelege interesele si problemele acestuia.  Dupa identificarea grupului tinta adoptati tactici eficiente pentru conturarea si cresterea notorietati brandului in mediul online. Nu copiati niciodata un „model de branding”. Brandul trebuie sa isi construiasca o reputatie in mediul online prin furnizarea de continut relevant si valoros, facilitand in acelasi timp interactiunea cu publicul tinta. Cum puteti face acest lucru? Iata cateva exemple: newslettere interactive, testimoniale online, explainere video si podcasturi audio. Marketingul de continut poate lua diverse forme si toate sunt importante in crearea unui brand de succes.  Insa ceea ce este cel mai important este consecventa cu care se comunica in marketingul de continut. Numai prin consecventa se poate construi un brand puternic si atractiv.

2. Slaba intelegere a nevoilor diverselor categorii de clienti

Increderea este fundamentul oricarei colaborari sau relatii de afaceri. Daca nu le inspirati siguranta potentialilor clienti, nu ii veti putea castiga niciodata, pentru ca acestia cauta companii care sa le inteleaga nevoile, sa le rezolve problemele si, in acelasi timp, sa le ofere siguranta si/sau confort.

Exista mai multe metode prin care le puteti atrage atentia oamenilor si crea o legatura directa cu ei, astfel incat sa ii convingeti ca gasesc in oferta companiei exact ceea ce cauta. Incercati sa gasiti locul care se afla la intersectia dintre nevoile afacerii, legate inclusiv de pozitionarea si esenta brandului, si intentia clientilor. Adaptati procesele la obiective si oameni, nu invers. Pentru unele  este posibil sa aveti nevoie de software de marketing de continut.

3. Lipsa unor investitii inteligente in marketingul de continut

Prioritizati si gasiti mixul adecvat pentru marketingul de continut. Investiti acolo unde are sens si unde stiti ca puteti sa reusiti. Inovati in modalitatile de creare si promovare a continutului.

Investitiile inteligente inseamna, evident, si masurarea rezultatelor. Iata cateva recomandari in acest sens:

• Trebuie sa aveti un obiectiv pentru valorare randamentului initiativelor de marketing in organizatie .
• Masurati ceea ce puteti masura si ce are sens, tinand cont ca si exisa niste costuri asociate accesului la platforme si instrumente de masurare.
• Este bine sa aveti un centru de excelenta. Poate fi costisitor, dar functioneaza foarte bine. Un centru de excelenta este utilizat in procesele de transformare in care este nevoie de o colaborare 360 in organizatie.

4. Lipsa resurselor necesare pentru realizarea continutului

Cand alegeti o agentie care sa va ofere servicii de marketing de continut asigurati-va ca nu platiti excesiv, deoarece agentiile mari au costuri mai mari de gestionare a proiectelor. Pe de alta parte agentiile mai mari lucreaza cu multi freelanceri si va ofera prin acestia posibilitatea de a crea un mix bun pentru marketingul de continut.

Alegeti o agentie care intelege foarte bine industria si afacerea pe care o derulati, care este flexibila, se poate misca rapid, are un palmares cunoscut, este orientata in totalitate catre client si spre crearea de valoare. Asigurati-va si ca va poate ajuta sa va instruiti personalul  in tainele marketingului de continutul. Pe de alta parte conteaza si cum reusiti sa aliniati valoarea brandului si cea a perceptiei clientului.

5. Slaba intelegere a formatelor eficiente de continut

Implicati echipele de vanzari, ascultati ce spun clientii despre brandul companiei pe internet, analizati ceea ce faceti folosind indicatorii de performanta potrivite pentru formatele de continut pe care ati decis sa le utilizati. Tineti minte sa nu alegeti niciun format de continut inainte de a va analiza publicul tinta. Utilizati feedback-ul primit pentru a va imbunatati rezultatele si a veni cu idei noi.

Marketingul de continut este o disciplina vasta care solicita multe resurse. De aceea marketingul de continut poate fi destul de coplesitor, mai ales pentru echipele aflate la inceput. De aceea este bine sa nu incercati sa faceti totul dintr-o data. Alegeti una sau doua platforme si porniti de acolo. Testati cateva idei, vedeti ce incepe sa va aduca rezultate bune si apoi lucrati de acolo. Este mult mai bine sa faceti un singur lucru in mod consecvent si bine decat sa incercati sa faci totul dintr-o data si sa nu obtineti rezultate. Observati cu atentie ce forme de continut apreciaza publicul vostru tinta, incepeti cu cea la care va pricepeti cel mai bine, perseverati si veti avea sanse mari de succes.

Autor: Gabriela Streza (foto), Business Development Director, Valoria

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.