Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 74 vizitatori și nici un membru online

Roluri cheie in digitalizarea auditului financiar

Digitalizarea isi extinde tot mai mult sfera de aplicabilitate. Auditul este inclus in aceasta sfera de impact. Alta data vazuta ca o functie practicata de minutiosii cifrelor, prin digitalizare, astazi auditul se sustine pe trei piloni: automatizare, date analitice si digitalizarea experientei clientului.

Pentru digitalizarea cu succes a functiei de audit este importanta platforma tehnologica folosita. Aceasta are rolul de a conecta membrii echipei de audit, atat intre ei cat si cu clientul. In plus sutine un management de proiect eficient in perioada derularii procesului de audit.

Pentru directorii financiari captarea puterii de conectare, ca sa beneficieze de o functie de audit transformata digital, inseamna un set de actiuni relevante:

Comunicarea beneficiilor de la nivelul conducerii companiei. Pentru ca auditul digital sa aiba succes, trebuie sa fie transmise clar de la inceput beneficiile pe care le va aduce companiei si partilor interesate. Cel mai bine este ca acest mesaj sa fie comunicat de la nivelul top managementului.
Anticiparea necesitatii schimbarilor la nivel de cultura organizationala. Echipa de audit trebuie sa se obisnuiasca cu un nou sistem tehnologic si sa se adapteze noilor moduri de a lucra cu auditorul. De exemplu, echipa de audit poate pune intrebari noi si diferite, iar echipa financiara ar putea sa fie nevoita sa faca lucrurile pe care nu le-a mai facut vreodata.
Acces la datele companiei auditate. Un audit digitalizat de succes depinde de accesul auditorilor la datele, sistemele si aplicatiile analitice ale companiei client, pentru a evita duplicarea eforturilor. Este importanta informarea departamentului de IT cu privire la nivelul de acces necesar pentru echipa de audit si mentinerea principalelor date si controale de securitate ale companiei.
Invatarea din practicile auditorului. Doar invatand din ceea ce face auditorul, directorul financiar poate imbunatati implementarea tehnologiei in cadrul propriei companii. Pot exista oportunitati de a genera valoare suplimentara din datele de care compania nu profita in prezent.

Sigur, in tot acest proces, dincolo de echipa de audit, directorul financiar e bine sa aiba in directorul de IT un partener de incredere. Directorul de IT poate construi, de asemenea, o relatie profesionala solida cu auditorul. Calitatea auditului depinde de calitatea si relevanta informatiei la care echipa de audit are acces prin facilitatea echipei de IT a companiei client.

De asemenea, cunoasterea de catre directorul de IT a platformei pe care o foloseste echipa de audit il ajuta sa inteleaga cum functioneaza, cat de solide sunt controalele de securitate, cum sunt datele stocate si protejate. In acest fel directorul de IT poate propune modalitati eficiente de partajare a informatiilor, poate sa asigure factorii implicati cu privire la utilizarea sigura a datelor in procesul de audit si sa raspunda pertinent oricaror intrebari.

Directorul de IT poate dezvolta un plan de transformare digitala care sa aiba in vedere implementarea unei strategii fazate de digitalizare pe care sa o alinieze cu specificitatile tehnologiei de audit. Explorarea potentialului de automatizare a proceselor repetitive care sustin auditul este importanta pentru furnizarea de informatii actualizate si reducerea birocratiei organizationale.

Digitalizarea faciliteaza emergenta auditului ”in timp real” odata cu automatizarea si propagarea rapida a informatiei. Accesul frecvent la datele companiei in timpul unui an fiscal va contribui la consolidarea acestei tendinte. Intr-un interval de cativa ani transformarea digitala a auditului nu va mai fi remarcabila deoarece va deveni un proces standard.

Autor: Alina Fanita (foto), Partener si CEO, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.