Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 238 vizitatori și nici un membru online

Raportarea rezultatelor de mediu, social si guvernanta (ESG) de catre companii devine foarte importanta in evaluarea investitorilor

- 98% dintre investitorii institutionali evalueaza performanta non-financiara din raportarile companiilor
- performanta non-financiara a companiei a jucat un rol decisiv pentru 91% dintre investitori in luarea deciziilor de investitii in ultimele 12 luni
- 75% dintre respondenti considera utila existenta unor planuri solide ale organizatiei in privinta riscurilor climatice

Investitorii institutionali evalueaza tot mai adesea performantele companiilor incluzand factorii de mediu, sociali si de guvernanta (ESG), se arata in cea de-a cincea editie a studiului EY dedicat Schimbarilor Climatice si Sustenabilitatii (CCaSS), la care au participat 298 de investitori din toata lumea.

Marea majoritate a investitorilor (98%) spun ca evalueaza performanta non-financiara din raportarile companiilor, 72% dintre ei declarand ca aceasta evaluare este metodica si structurata. Este un salt substantial fata de editia precedenta a studiului, realizata in 2018, cand procentul celor care declarau ca folosesc o evaluare structurata a performantelor non-financiare a fost de 32%.

Laura Ciobanu (foto), Manager, Schimbari Climatice si Sustenabilitate, EY Romania, a spus: “Intr-o epoca in care investitorii pun in balanta rezultatele financiare pe termen scurt si obiectivele companiei pe termen lung, este esential ca organizatiile sa acorde mai multa atentie performantei non-financiare. Factorii ESG (environmental, social and governance/ mediu, social si guvernanta)  devin din ce in ce mai importanti in gestionarea investitiilor, astfel incat informatiile privind ESG cresc in relevanta in raportari. Tocmai de aceea ne bucuram sa observam faptul ca in ultima perioada mediul de afaceri din Romania a inceput sa ia in considerare aspectele de mediu, sociale si de guvernanta, constientizand ca acestea pot avea un rol major in succesul pe termen lung al organizatiei.”

Faptul ca factorii ESG incep sa joace un rol tot mai important in deciziile investitorilor, responsabilizeaza intr-o masura tot mai mare companiile. Investitorii au declarat ca performanta non-financiara a jucat un rol esential in procesul de luare a deciziilor in ultimele 12 luni (91%), fie in mod frecvent, fie ocazional. Procentul investitorilor care au declarat ca acest lucru se intampla frecvent a sarit la 43%, de la 34% in 2018.

In special schimbarile climatice reprezinta un factor semnificativ in procesul decizional al investitorilor, 73% mentionand ca vor dedica un volum semnificativ de timp si atentie evaluarii implicatiilor riscurilor asociate schimbarilor climatice atunci cand vor lua decizii privind alocarea si selectarea activelor.

Mathew Nelson, lider EY Global Climate Change and Sustainability Services, a declarat: „Se rescriu regulile pietelor de capital, ceea ce are un impact asupra factorilor care influenteaza investitorii, intr-un moment in care acestia directioneaza capital in sprijinul revenirii economice. Observam ca, in loc sa se replieze spre modelele de performanta pe termen scurt, investitorii institutionali se concentreaza asupra crearii de valoare pe termen lung si sunt mai exigenti in ceea ce priveste evaluarea performantei companiilor sub aspectul factorilor ESG”.

Cresterea discrepantelor in privinta performantei ESG

Studiul a identificat, de asemenea, o discrepanta tot mai mare intre atentia sporita acordata de investitori evaluarii performantelor ESG si disponibilitatea si soliditatea datelor non-financiare standardizate si riguroase raportate de companii.

Proportia investitorilor nemultumiti de raportarile privind riscul de mediu a sarit la 34%, de la 20% in 2018. In acelasi timp, procentajul respondentilor care considera necorespunzatoare raportarea companiilor privind riscurile sociale si de guvernanta care le-ar putea afecta modelul de afaceri a crescut la 41% (de la 21% in 2018) si, respectiv, la 42% (de la 16%).

Intrebati despre aspectele problematice legate de utilitatea si eficacitatea actualelor raportari ESG, 46% dintre investitori au identificat drept principala problema discrepanta dintre raportarea ESG si informatiile financiare traditionale. Se adauga lipsa informatiilor in timp real (41%) sau a informatiilor despre cum creeaza compania valoare pe termen lung (41%), precum si absenta raportarilor prospective (37%) si lipsa de atentie pentru aspectele materiale care conteaza cu adevarat (37%).

Mathew Nelson a declarat: „Mentinerea discrepantei intre asteptarile emitentilor si cele ale investitorilor reprezinta o problema semnificativa. Avand in vedere transformarile care au loc, este tot mai important ca investitorii sa aiba incredere in informatiile privind performanta non-financiara. Pentru a evalua in mod eficace raportarile ESG, investitorii au nevoie de date non-financiare standardizate si riguroase, sustinute de structuri, examinari si controale corespunzatoare”.

Investitorii doresc o evaluare independenta a performantei ESG

Studiul EY arata un apetit crescut al investitorilor pentru evaluarea independenta a performantelor ESG, trei sferturi dintre respondenti (75%) adaugand ca ar fi utila confirmarea soliditatii planurilor organizatiei in privinta riscurilor climatice. De asemenea, respondentii considera foarte necesara consolidarea gradului de incredere in raportarile despre investitiile verzi, 82% declarand ca ar fi utila confirmarea independenta a impactului investitiilor ecologice.

Mathew Nelson a mentionat: „Din raportarile despre performantele ESG lipsesc, in general, sistemele si controalele riguroase care caracterizeaza raportarea financiara. Drept urmare, investitorii si companiile nu pot garanta exactitatea si fiabilitatea rapoartelor non-financiare. Stabilirea unor practici de guvernanta eficace si auditul proceselor non-financiare vor ajuta la construirea increderii si transparentei.

In general, aceste concluzii arata ca abordarea amenintarilor stringente de mediu si datorate schimbarilor climatice este mai importanta ca oricand pentru investitori. Desi multe dintre companii se confrunta acum cu criza COVID-19, cele cu functii solide in domeniul sustenabilitatii, care se concentreaza pe succesul lor pe termen lung, vor avea mai multe sanse sa isi revina dupa incheierea crizei si sa ofere valoare pe termen lung”.

Pentru alte opinii si informatii de ultima ora cu privire la schimbarile climatice, sustenabilitate si raportarea non-financiara, va invitam sa vizitati noul EY Sustainable Impact Hub.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.