Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 203 vizitatori și nici un membru online

Un studiu EY la nivel global evidentiaza diferente intre sectorul public si cel privat privind prioritizarea aspectelor de etica in utilizarea inteligentei artificiale

- Exista opinii diferite din partea companiilor si a mediului de reglementare in privinta viitorului cadru legal pentru Inteligenta Artificiala (IA)
- Ambele puncte de vedere indica potentiale lacune, care pot prezenta riscuri

Exista perspective diferite in modul in care sectorul public si cel privat percep viitorul eticii, guvernantei, protectiei vietii private, politicilor si reglementarii tehnologiilor pentru inteligenta artificiala (IA), se arata in studiul EY - Bridging AI’s trust gaps, realizat in colaborare cu The Future Society. Principalele diferente identificate in studiu se incadreaza in patru arii: echitate si evitarea discriminarii, inovatie, accesul la date si confidentialitate si drepturile asupra datelor.

Studiul include interviuri cu 71 de decidenti politici si peste 280 de organizatii globale. Respondentilor li s-a cerut sa faca o ierarhizare a principiilor etice in functie de importanta lor in cazul a 12 scenarii diferite de utilizare a inteligentei artificiale, fiind apoi evaluata atitudinea lor fata de riscurile si reglementarea inteligentei artificiale.

Opiniile decidentilor politici converg in privinta unor prioritati specifice, in timp ce in sectorul privat lipseste consensul
In raspunsurile decidentilor politici se remarca o aliniere in ceea ce priveste principiile etice pentru diferite aplicatii de inteligenta artificiala. De exemplu, referitor la utilizarea inteligentei artificiale pentru recunoasterea faciala, cele mai importante preocupari mentionate de decidentii politici sunt „echitatea si evitarea discriminarii” si „confidentialitatea si drepturile asupra datelor personale”. La aceeasi intrebare, nu s-a notat o diferentiere intre prioritatile identificate de respondentii din sectorul privat. Printre preocuparile principale ale sectorului privat se numara principiile deja reglementate in prezent, cum ar fi GDPR, si mai putin problemele emergente, cum ar fi echitatea si nediscriminarea.

Lipsa unui acord privind viitoarea directie de guvernanta implica riscuri  
Atat decidentii politici, cat si companiile considera necesara o abordare care sa implice mai multe parti interesate in stabilirea directiei de guvernanta a inteligentei artificiale. Totusi, rezultatele evidentiaza un dezacord in privinta modului de implementare: 38% dintre organizatiile intervievate se asteapta ca sectorul privat sa conduca o initiativa de reglementare cu multipli actori interesati, in timp ce numai 6% dintre decidentii politici sunt de acord. Aceasta disonanta genereaza provocari pentru ambele grupuri in avansarea unui cadru de guvernanta. Totodata, aceasta implica riscuri de piata si de reglementare pentru companiile care deja dezvolta produse de inteligenta artificiala, in timp ce abordarile privind guvernanta se afla inca in dezbatere.

Depasirea dezacordurilor prin colaborare
Rezultatele studiului sustin faptul ca fiecare dintre partile implicate are anumite limitari in ceea ce priveste implementarea unei inteligente artificiale etice, 69% dintre companii fiind de acord ca legiuitorii inteleg complexitatile tehnologiilor din sfera inteligentei artificiale si provocarile mediului de afaceri, in timp ce 66% dintre decidentii politici nu au fost de acord.

Aceste concluzii sugereaza ca o mai stransa colaborare intre cele doua grupuri va fi esentiala pentru adresarea deficitului de cunostinte. Decidentii politici ar trebui sa adopte o abordare consultativa si deliberativa, cu contributii din partea sectorului privat, in special in privinta aspectelor tehnice si comerciale complexe, in cazul carora nu detin cunostinte de specialitate. Deopotriva, sectorul privat ar trebui sa faca eforturi in directia ajungerii la un consens referitor la principiile de guvernanta a inteligentei artificiale, astfel incat sa se tina cont de cerintele in materie de reglementare ale ambelor parti.

Nigel Duffy, lider EY Global Artificial Intelligence, a declarat: „Companiile si industriile se transforma prin intermediul inteligentei artificiale, iar lipsa consensului reduce increderea publicului in inteligenta artificiala si incetineste adoptarea unor aplicatii critice. Pentru ca eforturile sa dea rezultate, companiile si decidentii politici trebuie sa se puna de acord. Coordonarea intre partile interesate este esentiala pentru elaborarea unor abordari pragmatice privind politicile si guvernanta, in care sa se tina cont de constrangerile si realitatile practice”.

„Viteza cu care tehnologiile de sub umbrela inteligentei artificiale patrund in toate aspectele vietii noastre profesionale si personale, ne face sa credem ca nivelul de maturitate este unul mai avansat decat in realitate. Pentru integrarea principiilor de etica in dezvoltarea solutiilor bazate pe inteligenta artificiala inca este necesar un efort sustinut pe termen mediu-lung din partea comunitatii de business si tehnologie in vederea calibrarii modelelor folosite. Datele reprezinta principala sursa de invatare pentru inteligenta artificiala si este rolul nostru, atat in mediul public, cat si in cel privat, sa ne asiguram ca modul in care acestea sunt folosite respecta principii sanatoase pentru dezvoltarea etica a aplicatiilor ce vor lua decizii cu impact asupra societatii”, a declarat Aurelia Costache (foto), Lider al Departamentului de Consultanta din cadrul EY Romania.

Pentru a accesa raportul Bridging AI’s trust gaps, click aici.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.