Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 108 vizitatori și nici un membru online

Ce sa mai faci cu 2020?

Se puteau astepta multe de la anul 2020 dar nu ce traim acum. Chiar daca anticipata de multi, criza nu arata in niciun caz in acest fel: criza sanitara, urmata de o criza sistemica.

In versiunea lui initiala 2020 trebuia sa fie anul zenitului de crestere economica si prosperitate: aluzia implinirii unei rotunde promisiuni de mai bine. Ceea ce avem, insa, sunt dezechilibre macroeconomice, planuri de salvare si programe de sustinere pentru companii si angajati.

A. Schimbari la nivel de companie

Pentru o companie din Romania este greu sa treaca cu bine prin acesta incercare. Si totusi, daca ne uitam mai bine decidentii pot lua o serie de masuri raspuns cum ar fi:

1. Sa gestioneze atent resursele financiare si umane astfel incat sa mentina si chiar sa creasca productivitatea angajatilor. Din acest punct de vedere modelul kurzabeit adoptat sprijina aceasta masura deoarece, pentru companiile care diminueaza programul de lucru al angajatilor, statul plateste in proportie de pana la 75% diferenta dintre salariul initial si cel rezultat dupa reducerea programului de lucru.

2. Sa retehnologizeze compania prin accesarea fondurilor europene nerambursabile aferente Programului Operational Competitivitate 2014–2020, in cuantum de 1 miliard de euro. Fondurile europene nerambursabile sunt disponibile sub trei forme: a) microgranturi pentru microintreprinderi sub forma forfetara, b) granturi pentru capital de lucru acordate beneficiarilor sub forma de suma forfetara si in procent din cifra de afaceri si c) granturi pentru investitii productive in baza evaluarii proiectului de investitii depus.

3. Sa solicite online certificatele pentru situatii de urgenta (CSU), pana pe 15 septembrie 2020 potrivit noii sesiuni de eliberare a CSU, care sa le permita obtinerea granturilor pentru capitalul de lucru de la punctul 2.b.

4. Sa imbunatateasca procesele interne pentru a genera eficienta si productivitate. Optimizarea resurselor este importanta, iar realocarea acestora in punctele de actiune relevante produce rezultate. Intr-o companie cu pocese interne mai bune exista o viteza sporita de reactie, intrucat ideile inovative sunt aplicate intr-un ritm mai rapid, iar canalele de comunicatii si circuitele informationale sunt mai scurte si mai simple.

5. Sa acceseze programele guvernamentale de sustinere a companiilor, cum este IMM Invest, ca sa-si asigure lichiditatile pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii. Prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investitii si/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de catre FNGCIMM in numele statului roman, prin Ministerul Finantelor Publice, decidentii pot asigura continuarea activitatii, mentinerea locurilor de munca sau inova.

B. Schimbari la nivel de mentalitate

Aceasta criza sanitara disloca mentalitatile blocate in predictibilitate. Pentru cei care cred ca e un fenomen pasager dupa care vor reveni la rutina ar fi bine sa se mai gandeasca o data. Asteptarile cu privire la viitor vor fi diferite. Acestea joaca un rol foarte important deoarece influenteaza aproape fiecare tranzactie sau decizie economica.

Asteptarile cu privire la viitor pot orienta o economie spre prosperitate sau faliment. Consumatorii care si-au format credinta ca situatia economica este una dificila, cu aceasta credinta instalata isi construiesc proiectia de viitor. In consecinta vor adopta comportamente de economisire a resurselor pentru a se pregati de ceea ce vine.

In perspectiva scaderii consumului, companiile vor scadea investitiile si reduce productia, ceea ce va antrena cresterea somajului, scaderea salariilor si o scadere exacerbata a consumului. Stimulate de instinctul de supravietuire aceste asteptari provoaca profetia auto-implinita a unei crize.

In concluzie

Alaturi de masurile concrete de mai sus pentru companii si consumatori, mentinerea schimburilor economice macar la un nivel moderat ne da o sansa tuturor de a trece cu bine incercarea. La fel ca anticiparea dezastrului si increderea in viitor poate fi o profetie auto-implinita. Depinde de fiecare dintre noi in care dintre cele doua vom investi mai mult.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert, Tendinte si tehnologii emergente

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.