Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 35 vizitatori și nici un membru online

Activitatea IPO globala inregistreaza o revenire spectaculoasa, atingand recorduri istorice in T3 2020

- T3 2020, cel mai activ al treilea trimestru din ultimii 20 de ani dupa capitalul atras de tranzactiile IPO globale si al doilea dupa numarul de tranzactii
- Tehnologia, industria si sanatatea au inregistrat cea mai intensa activitate la nivel global in primele noua luni ale anului, cu 537 de IPO-uri si un capital in valoare de 110,5 miliarde de USD

Activitatea intensa de pe piata IPO globala din trimestrul al treilea al anului 2020 contrazice traditia de scaderi inregistrate, in mod normal, in aceasta perioada. Pe fondul unei avalanse de lichiditati pe piata, T3 2020 devine cel mai activ al treilea trimestru din ultimii 20 de ani in functie de capitalul atras si al doilea dupa numarul de tranzactii.

La nivel global, activitatea din primele noua luni ale anului 2020 a inregistrat o crestere de 14% a numarului de IPO-uri la 872 de tranzactii si o impresionanta crestere de 43% a valorii tranzactiilor, care a ajuns la 165,3 miliarde de USD.

In ceea ce priveste sectoarele, tehnologia, industria si sanatatea au fost din nou pe primele locuri. Sectorul tehnologiei, cu un numar de 210 IPO-uri, a atras capital in valoare de 53,9 miliarde de USD. In industrie au fost realizate 168 de tranzactii cu venituri in valoare de 23,3 miliarde de USD, iar in sectorul sanatatii au fost 159 de tranzactii, care au atras 33,3 miliarde de USD, conform raportul trimestrial EY Global IPO trends: Q3 2020.

Activitatea IPO de pe continentul american a inregistrat 188 de tranzactii (si o crestere de 18%), care au atras capital in valoare de 62,4 miliarde de USD (cu o crestere de 33%), depasind nivelurile intregului an 2019.

In regiunea Asia-Pacific s-au inregistrat 554 de IPO-uri, cu o valoare totala de 85,3 miliarde de USD, generand cresteri de 29% si, respectiv, 88% in primele noua luni ale anului curent. Ambele piete au depasit deja nivelul din perioada similara a anului 2019.

In regiunea EMEIA, desi activitatea a crescut fata de trimestrul anterior, volumul si valoarea tranzactiilor IPO au ramas mai mici cu 27% (130 de tranzactii) si, respectiv, 24% (17,6 miliarde USD) in primele trei trimestre. Nivelul activitatii IPO transfrontaliere a ramas constant atat in privinta numarului de tranzactii, cat si a valorii acestora, reprezentand 8% si, respectiv, 10% din activitatea IPO globala.

"In Romania, activitatea IPO este in urma tendintei EMEIA, din cauza incertitudinii cauzate de pandemia COVID-19, precum si a deciziei guvernului roman de a suspenda listarile publice ale companiilor de stat pentru urmatorii doi ani. Am asistat la o crestere a numarului de intreprinderi de dimensiuni mici si mijlocii, in principal din sectorul tehnologiei, al bunurilor de consum si din sectorul agricol, care si-au manifestat interesul de a atrage noi fonduri prin crowdfunding si IPO-uri pe platforma AeRO, insa ne asteptam ca majoritatea actiunilor de majorare de capital sa aiba loc in afara spatiului principal al bursei de valori, pentru moment", spune Florin Vasilica (foto), Liderul Departamentului de Strategie si Tranzactii al EY Romania.

Activitatea IPO din cele doua Americi s-a intensificat in T3 2020
Activitatea IPO in America de Nord si de Sud s-a accelerat incepand cu luna iunie. Valoarea capitalului atras in primele noua luni ale acestui an a fost mai mare decat valorile anuale de dupa 2014. Septembrie a fost o luna a recordurilor in privinta tranzactiilor IPO din sectorul tehnologic pe bursele din SUA, cu cel mai mare numar de IPO-uri realizate intr-o singura luna din ultimii aproape 20 de ani.

In timp ce sectorul sanatatii domina clasamentul anual in privinta numarului de IPO-uri (71), sectorul tehnologiilor conduce in topul valorii tranzactiilor, atragand capitaluri in valoare de 22,3 miliarde de USD in acest trimestru. Continentul american s-a dovedit a fi sursa tranzactiilor IPO cu companii „unicorn” (startup-uri private cu o valoare de peste 1 miliard de dolari), lansand doar in trimestrul al treilea 12 dintre cele 18 IPO-uri ale anului 2020.

Desi bursele din Statele Unite au inregistrat majoritatea tranzactiilor IPO (82% din numarul tranzactiilor si 87% din valoarea tranzactiilor din trimestrul al treilea), se poate observa o intensificare a activitatii si pe piata braziliana (cu 13 tranzactii in T3 2020, fata de nicio tranzactie in perioada similara a anului trecut).

Piata IPO din regiunea Asia-Pacific se dezvolta puternic
In primele noua luni ale anului, activitatea IPO din regiunea Asia-Pacific a depasit nivelurile inregistrate in aceeasi perioada a anului 2019, atat in ceea ce priveste volumul (29%), cat si valoarea (88%) tranzactiilor. Activitatea din regiune s-a intensificat in parte datorita politicilor de stimulare introduse de guverne in contextul pandemiei provocate de COVID-19, cum ar fi subventiile pentru salarii acordate companiilor aeriene din regiune.

In China, tranzactiile IPO din trimestrul al treilea ating niveluri record, cu o crestere de 152% a volumului tranzactiilor si de 139% a valorii tranzactiilor fata de perioada similara a lui 2019. Pe fondul intensificarii tensiunilor comerciale dintre SUA si China inainte de alegerile prezidentiale din Statele Unite, unele companii chineze listate pe burse americane au ales sa deruleze o listare secundara pe bursele din China, accesand astfel piata de capital chineza.  
Si piata nipona a crescut in comparatie cu trimestrul al treilea al anului 2019, inregistrandu-se cu 67% mai multe tranzactii si capitaluri atrase cu 40% mai mari.

Piata IPO din EMEIA incepe sa isi revina
Dupa un prim semestru mai slab, pietele IPO din EMEIA au inregistrat o crestere semnificativa a numarului si a valorii tranzactiilor de 34% si, respectiv, 49% in T3 2020 2020 fata de perioada similara a anului trecut, in parte datorita catorva tranzactii IPO cu valoare mare derulate in aceasta regiune. Marii castigatori au fost cei care au valorificat valul de digitalizare  in special din sectoarele tehnologiei, industriei si sanatatii.

In Europa, pietele incep sa isi revina, cu cresteri ale numarului si valorii tranzactiilor IPO de 48% si, respectiv, 51% in trimestrul al treilea al anului 2020 fata de perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, activitatea IPO din Regatul Unit a inregistrat o megatranzactie IPO (tranzactii cu o valoare a capitalului atras mai mare de 1 miliard de dolari), demonstrand disponibilitatea lichiditatilor pe piata si interesul investitorilor internationali pentru a identifica tranzactia potrivita.

Perspectivele trimestrului al patrulea: asteptati-va la surprize
Anul acesta a fost prin excelenta imprevizibil. In ultimul trimestru al anului este posibil ca investitorii sa caute sa isi incaseze profiturile imediat ce observa semne de neliniste pe piata. La nivel global, orice dezechilibru intre bunastarea economica, PIB si valorile bursiere ar putea, de asemenea, sa provoace temeri in randul unora dintre investitori. Desi exista necunoscute legate de tensiunile comerciale sino-americane, de rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA si de incertitudinile inca existente in privinta Brexitului, perspectivele pentru trimestrul al patrulea raman optimiste, cu o gama larga de tranzactii in pregatire pe multe piete. Atat timp cat fereastra de oportunitate ramane deschisa, este de asteptat ca tranzactiile sa continue.

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.