Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 34 vizitatori și nici un membru online

M&A Spotlight on CEE/SEE – studiu Wolf Theiss & Mergermarket: Optimism rezervat in ceea ce priveste tranzactiile de M&A in CEE/SEE in 2021

In contextul pandemiei de COVID-19, investitorii raman, in general pozitivi cu privire la perspectivele de M&A in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est („CEE/SEE”), potrivit unui nou studiu realizat de Wolf Theiss si Mergermarket.

In cadrul studiului au fost chestionati 150 de executivi atat din cadrul corporatiilor, cat si din cadrul fondurilor de investitii (PE) cu privire la experientele lor in zona de M&A in CEE/SEE, precum si la asteptarile lor pentru viitor.

Conform studiului, in 2020 valoarea tranzactiilor de M&A in CEE/SEE a crescut cu 29% fata de 2019, ajungand la 28,5 miliarde EUR, in timp ce la nivel global s-a inregistrat o scadere de 7% pentru aceeasi perioada. In contrast, volumul tranzactiilor (406) a scazut cu 22% fata de anul precedent ceea ce evidentiaza faptul ca Europa Centrala, de Est si de Sud-Est a resimtit impactul economic creat de contextul pandemic.

Peste doua treimi (69%) dintre respondenti considera regiunea atractiva pentru investitii, iar dintre acestia 65% sunt investitori activi in regiune care vor continua planurile de expansiune, fiind multumiti cu rezultatele obtinute in tranzactiile anterioare.

De mentionat este si faptul ca, atunci cand vine vorba de directiile post-COVID-19, respondentii PE au fost mult mai optimisti in privinta perspectivelor de viitor decat omologii lor din corporatii. In timp ce 43% dintre cumparatorii strategici au declarat ca au un apetit mai scazut pentru tranzactii, in cazul respondentilor din fondurile de investitii doar 16% dintre ei au afirmat acelasi lucru.

 „Fondurile de investitii se afla pe o pozitie solida, in parte datorita abordarii acestora fata de asumarea riscurilor in ceea ce priveste participarea la un ciclu de crestere economica”, a declarat Horst Ebhardt (foto), partener in cadrul biroului Wolf Theiss Viena. „Fiind o clasa de active, acestea au acumulat, de asemenea, numerar semnificativ pe care trebuie sa il utilizeze, in prezent existand diverse strategii de utilizare a acestuia. Fondurile de investitii pot oferi o gama larga de mijloace de finantare, in functie de sector sau de nivelul controlului corporativ avut in vedere. De exemplu, vedem din ce in ce mai multe fonduri importante de investitii care ocupa pozitii minoritare in companii performante.”

Sectorul TMT a insumat tranzactii in valoare de 8,3 miliarde de euro in intreaga regiune, o cota de piata de 29% din totalul tuturor proiectelor de M&A. In timp ce tehnologia a jucat un rol important in zona de M&A la nivel global in 2020, in Europa Centrala si de Est, telecomunicatiile au ocupat primul loc.

Pe de alta parte, problemele de mediu, sociale si de guvernanta (ESG) au fost evidentiate ca fiind o parte in crestere a peisajului de tranzactionare din CEE/SEE. Aproape doua treimi (63%) dintre respondenti au spus ca verificarea ESG in tranzactii va creste in urmatorii trei ani, 37% considerand ca va creste semnificativ.

Pentru a vizualiza studiul complet, va rugam sa accesati urmatorul link: https://cee-spotlight.wolftheiss.com/

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.