Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 264 vizitatori și nici un membru online

Inovatia in contabilitate tine de tehnologie

Inovatia nu este simpla cand intr-o profesie tot ce faci este ghidat de reguli, reglementari si canoane. Este si cazul profesiei de contabil. Nu ca nu se poate inova deloc, dar ca mentalitatea exersata in timp il opreste pe practicantul acestei meserii s-o faca. Insa tehnologia schimba aceasta paradigma. Regulile si reglementarile raman stricte, dar se poate inova prin apelul la tehnologie.

Acum, mai mult ca oricand, tehnologia le permite contabililor si consultantilor fiscali sa se conecteze mai eficient cu clientii lor, prin platforme software colaborative integrate. Tehnologia nu ii inlocuieste, ci mai degraba le ofera mai multe oportunitati de a-si face munca printr-o comunicare mai stransa cu clientii.

Platforme precum Skype, Teams sau Zoom ne-au permis tuturor in 2020 sa vorbim cu clientii nostri de oriunde, oferind in acelasi timp o comunicare virtuala fata-in-fata - cruciala atunci cand vorbim despre clarificari de date sau de tranzactii complexe. Tehnologiile acestea au facut posibil sa oferim consultanta contabila si fiscala relevanta, in timp real, in acelasi timp, mentinand in acelasi timp conexiunea umana. Astfel, tehnologia ne-a dat capacitatea de a petrece timp creand conexiuni si oferind consultanta in timp real, chiar atunci cand clientii au nevoie de aceasta.

Prin urmare ca sa poti declansa inovatia intr-o companie, mai ales una de contabilitate, trebuie sa creezi o cultura a inovatiei bazata pe tehnologie. Cum tehnologia aduce un potential urias, pentru a construi o cultura a inovatiei trebuie sa tinem cont de urmatorii cinci pasi:

1. Construieste o infrastructura pentru inovatie – Multe idei pot fi generate de membrii unei organizatii, dar daca acestea nu au cadrul de testare necesar, raman doar idei. De aceea este necesara o infrastructura care sa sustina testarea sau implementarea acestor idei. Oricat ar parea de birocratica abordarea, crearea unei echipe dedicata temei inovatiei, condusa de directorul general cu rol de evaluare, sprijin si coordonare, e un prim pas spre formalizarea procesului de inovatie care altfel ar putea esua in timp pierdut, epuizare si dezamagire.

2. Inovatia nu tine intotdeauna de originalitate – Nu toti oamenii sunt Leonardo DaVinci, dar e bine sa fie creativi. De aceea in cadrul procesului de ideatie se pot aduce impreuna oameni cu roluri cunostinte si experiente diferite. Uneori, prin recombinarea si reorientarea unor idei simple, se pot genera solutii de un impact similar inventarii unor lucruri complet noi.

3. Mentine o mentalitate tonica a inceputului – Fiecare noua zi e bine sa fie privita ca un nou inceput pentru procesul inovatiei. Orice situatie este un prilej nou de a cauta o solutie noua la o problema veche. Procesele pot fi mereu imbunatatite, iar o astfel de abordare ajuta angajatii sa nu mai privilegieze rezultatul inaintea procesului, invatand sa ia decizii rapid si sa fie centrati pe nevoile clientului.

4. Invata din fiecare esec, pe drumul inovarii – E foarte greu sa disloci mentalitatea formata in primii ani de scoala ca este rau sa gresesti, dar totusi, in inovatie, fiecare idee te duce cu un pas mai aproape de o descoperire exceptionala. Mai mult, prin aceasta abordare colegii ajung sa inteleaga ca pot pune pe masa toate ideile lor fara teama de a gresi sau de a fi judecati de ceilalti.

5. Include toti angajatii in proces – Intotdeauna vor fi angajati care vor performa mai bine decat ceilalti, dar rezultatul inovatiei este mai bun cand toti contribuie sau isi propun sa fie inovativi. Aceasta abordare este importanta pentru cei care se afla in relatie cu clientii. Numai ca si aici, conteaza buna ghidare si coaching-ul oamenilor spre a fi inovativi. Inovatia nu se face la comanda. Cadrul, procesul isi au rolul lor in orientarea angajatilor si antrenarea capacitatii lor spre a fi inovativi in utilizarea tehnologiei.

Asadar pentru ca angajatii sa fie inovativi e nevoie de o cultura organizationala solid orientata spre inovatie. Daca oamenii sunt deschisi spre nou si diferit, spre schimbare si relevanta pentru client, cresc sansele ca inovatia sa fie generata in companie. Inovatia nu e atasata de o functie sau vechime in companie. Poate sa provina de la un furnizor de software pentru contabilitate, un tanar din audit ”imprietenit” cu tehnologia sau un consultant extern.

Dincolo de caracterul general al celor cinci pasi ramane necesitatea orientarii profesiei contabile spre viitor, spre inovatie tehnologica si schimbare. Daca nu a mai incercat nimeni ideea propusa, nu inseamna ca e rea si trebui radical respinsa. Nici fotografia digitala nu a fost adoptata de Kodak.

Autor: Alina Fanita (foto), Partener, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.