Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 92 vizitatori și nici un membru online

Accelerarea tendintelor tehnologice in business

In mediul de afaceri de astazi marile tendinte suscita interesul decidentilor. Acestea arata incotro se indreapta o industrie, un sector de activitate, o economie. Compuse la randul lor din incipiente tendinte emergente care ajung sa fie dominante, tendintele macro ne contin.

De exemplu daca esti proprietarul unei companii oarecare s-ar putea sa nu fii chiar in avangarda dezvoltarii tehnologice. Cu toate acestea tehnologia joaca un rol important pentru cresterea si eficienta companiei si e bine sa stii care este tendinta de utilizare.

La nivel de macro tendinte tehnologiile momentului sunt Inteligenta Artificiala, RPA si 5G. Despre acestea se vorbeste mult. Putin, insa, se vorbeste despre sinergiile si dimensiunea aplicata, ori rezultanta adoptarii noilor tehnologii la nivelul fiecarei companii. In privinta acestor din urma se decanteaza urmatoarele 5 tendinte:

1. Digitalizarea functiei de HR
HRul este un domeniu care a crescut ca importanta in 2020, ca urmare a pandemiei, ceea ce a adus nevoia de digitalizare atotcuprinzatoare a acestei functiuni. Este de asteptat ca aceasta tendinta sa continue in 2021. Munca la distanta a schimbat perceptia companiilor in ce priveste productivitatea, angajamentul, cultura, comunicarea si dezvoltarea angajatilor si a evidentiat necesitatea unei tehnologii eficiente care sa ajute la depasirea acestor provocari. Centralizarea sistemelor de informatii HR a devenit, de asemenea, o misiune importanta.

In Romania, conform studiului Valoria ”Tendinte si Provocari in HR” 43% dintre companiile respondente spun ca au o solutie de automatizare a proceselor de HR. Mai mult, 51% considera ca utilizarea tehnologiei in HR este de importanta crescuta pentru masurarea performantei (ROI) departamentului, 12% cred ca este doar oarecum importanta, in timp ce 26% considera ca este un element cheie cu importanta critica.

2. Cumparaturi contactless
Ca raspuns la restrictiile legate de pandemie, marile companii au folosit tehnologia mobila, cumparaturile online si programarile online pentru a crea o experienta de cumparaturi fara contact uman. Alta data socotit un moft al consumatorilor de a accesa produsele companiilor pe mobil, odata cu pandemia, a devenit aproape o cerinta de baza pentru majoritatea comerciantilor cu amanuntul. Cumparaturile pe telefon, plata cu ajutorul aplicatiilor de eBanking, sunt acum tot mai frecvente. Argument al distantarii sociale, plata contactless exprima aceasta tendinta chiar si in magazinele fizice.

In Romania numarul persoanelor care fac cumparaturi online a crescut in 2020 cu 13% fata de 2019, iar valoarea medie cheltuita pentru cumparaturile online a inregistrat o crestere semnificativa de 41% in 2020 fata de 2019.

3. Unificarea software
Adoptarea de catre companii a solutiilor individuale pentru rezolvarea problemelor specifice a ridicat companiilor provocarea integrarii acestor solutii. Va fi un progres important cand platformele de integrare vor permite oricarui software sa se conecteze bine cu orice alt software. Conexiunea va lega in cele din urma mai multe platforme si va permite o comunicare perfecta. De exemplu, informatiile despre clienti se vor schimba simultan intre platforme, daca sunt integrate intr-una singura, iar aceasta unificare poate economisi timp companiilor.

In prezent RPA tehnologia cea mai utilizata pentru integrare diverselor tipuri de software mai ales in conditii de unificare a unor sisteme depasite cu tehnologii noi. Potrivit studiului Valoria ”Barometrul Digitalizarii in Romania” domeniile in care tehnologia RPA este cea mai utilizata sunt: contabilitate general[ (20%), financiar (18%) si bugetare/analiza (14%).

4. Ascensiunea automatizarii
Automatizarea, un cuvant care in urma cu cativa ani se auzea discret, astazi se aude tot mai tare. Cu lipsa continua de lucratori in anumite domenii, investitiile in automatizare vor continua sa creasca. Exemple pentru companiile mici includ automatizarea stabilirii preturilor in online pentru a gestiona profitabilitatea si cresterea veniturilor, precum si sisteme de administrare a stocurilor pentru a asigura disponibilitatea cantitatii optime. Este de asteptat ca decidentii companiilor sa aloce bugete pentru solutii de automatizare ca mijloc de reducere a costurilor si rezolvare a problemelor.

5. Productivitate prin digitalizare
Accentul in 2021 se va indrepta catre sisteme de productivitate. Este o tendinta care va deveni din ce in ce mai accentuata, pe masura ce echipele din intreaga companie se confrunta cu masuri precum inghetarea bugetelor, reduceri de costuri si/sau concedieri. Mai mult, tehnologia care sustine instruirea angajatilor se va concentra din ce in ce mai mult pe solutii digitale pentru a face echipele de training mai agile si mai eficiente.

In toate industriile, contextul anului 2020 a catalizat o schimbare de o magnitudine fara precedent. In cursa pentru a construi capacitati digitale puternice si pentru a reorganiza cu succes lumea de maine, companiile isi cauta solutiile de crestere in viitor valorificand tendintele tehnologice de astazi.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert Tendinte si Tehnologii Emergente

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.