Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 338 vizitatori și nici un membru online

Horváth & Partners: Un plan de continuitate a afacerii poate creste sansele unei companii de a supravietui unei crize cu minimum 30%

Un plan bine pus la punct de continuitate a afacerii creste cu cel putin 30% sansele unei intreprinderi de a face fata unei crize precum cea pe care o traversam in aceste zile, cand companiile incearca sa se replieze, sa se adapteze si sa isi continue activitatea prin adoptarea unor solutii pentru mentinerea in functiune a unor procese de business esentiale, potrivit reprezentantilor Horváth & Partners, companie de consultanta in management care a lansat recent acest tip de program si pe piata locala.

Expertii companiei au dezvoltat un cadru de management ce presupune o abordare in trei pasi, care ajuta la stabilizarea proceselor in perioadele caracterizate de incertitudine puternica, cum este situatia actuala generata de pandemia de COVID-19. Acestea se aplica si in alte situatii de pericol cum sunt crizele financiare, inundatiile, cutremurele sau alte amenintari care prezinta riscuri majore pentru companiile care nu au planuri de urgenta pentru a gestiona situatiile extreme sau evenimentele de tip Black Swan – situatii foarte rare, pe care nu le anticipeaza cu adevarat nimeni, dar ale caror efecte sunt cu atat mai devastatoare.

„Procesele esentiale care mentin o companie in stare de functionare trebuie sa ramana stabile, chiar si in situatii neobisnuite, cum este cea pe care o traversam acum, considerata fara precedent de la incheierea ultimei conflagratii mondiale. Prin urmare, este necesara protejarea resurselor importante fara de care functionarea devine imposibila, adica a angajatilor, a serviciilor IT, a furnizorilor externi etc. Pentru a le putea fi alaturi clientilor nostri in aceasta perioada foarte dificila am lansat si pe piata locala acest program pe care il avem din 2007 in portofoliul nostru international. In acest moment, sunt cruciale viteza de reactie si adoptarea unor masuri simple si rapide de limitare a impactului negativ pe care aceasta pandemie il va avea asupra intregii economii”, a explicat Kurt Weber (foto), Director General al Horváth & Partners Romania.

Cei trei pasi ai managementului inteligent al continuitatii afacerii implica, in viziunea consultantilor Horváth & Partners, urmatoarele actiuni: (1) intelegerea profunda a vulnerabilitatilor proceselor proprii; (2) analiza impactului pe care situatia de criza il are asupra afacerii, precum si identificarea si coordonarea proceselor a caror intrerupere poate duce la daune majore si potential ireversibile, respectiv (3) elaborarea strategiei de continuitate a afacerii.

„Sa actionezi rapid si intelept este cheia pentru a face fata cu succes unor perioade incerte cum a fost criza economica globala din 2008 sau cum este, in prezent, pandemia cu noul coronavirus. Companiile trebuie sa identifice care sunt procesele critice de afaceri si sa dezvolte planuri de urgenta eficiente, iar pentru acest lucru multe dintre ele, in special cele foarte mari, care au mii si zeci de mii de angajati si numeroase proceduri, au nevoie de ajutor de specialitate din partea consultantilor specializati pe acest segment. In asemenea situatii, este necesar sa fie identificat factorul declansator de intrerupere a procesului si sa se acorde atentie simptomului, nu cauzei. De exemplu, nu este relevant de ce angajatii nu se mai pot prezenta la sediul companiei, ci trebuie vazut cum influenteaza acest lucru valoarea si productivitatea afacerii si ce masuri trebuie luate in asa fel incat personalul sa fie in siguranta si asigurat financiar, pe cat posibil, iar compania sa isi poata continua activitatea la standarde optime in situatia respectiva”, a mai punctat Kurt Weber.

Din perspectiva reprezentantilor Horváth & Partners, momentan cei mai multi jucatori care au inceput deja sa puna in aplicare planuri de continuitate a afacerii provin din industriile care au fost pana acum cel mai grav afectate de pandemia COVID-19: industria aviatica, turism si HoReCa. In tari precum Germania, Austria sau Polonia, unde practica adoptarii unor planuri de continuitate a prins teren de mai multa vreme, marile companii au luat deja masuri de limitare a pagubelor economice pe care aceasta situatie neobisnuita le va genera.

Programul de management inteligent al continuitatii afacerii (Smart Business Continuity Management) este aplicat de catre expertii Horváth & Partners de peste 12 ani si a fost implementat cu rezultate foarte bune la nivel international.

Horváth & Partners Management Consulting SRL
Strada Ermil Pangratti 30A, 011884 Bucuresti
Tel.: +40 31 62018-88
Fax: +40 31 62018-89
E-Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.