Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 225 vizitatori și nici un membru online

Clifford Chance Badea a asistat oferte de obligatiuni cu o valoare de aproape 4 miliarde Euro, in luna ianuarie

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatura Clifford Chance, a acordat asistenta juridica in legatura cu doua emisiuni de obligatiuni de aproape patru miliarde Euro lansate in prima luna din an – prima emisiune de eurobonduri suverane pe pietele externe din 2020, in valoare de trei miliarde Euro, respectiv emisiunea RCS&RDS de obligatiuni senioare garantate si listarea pe Irish Stock Exchange (850 milioane Euro) – prima emisiune de tip 'high yield' lansata de un emitent roman.

Succesul celor doua tranzactii reflecta colaborarea eficienta si transparenta dintre echipele de avocati si clienti, in baza unei relatii profesionale care s-a consolidat in timp, pe parcursul proiectelor similare derulate in ultimii ani.

Astfel, echipa coordonata de Counsel Cosmin Anghel a acordat asistenta consortiului bancar format din BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Raiffeisen Bank International AG, Société Generale si Unicredit Bank AG in cea mai recenta emisiune de obligatiuni suverane lansata de Ministerul Finantelor pe pietele externe, cu o valoare totala de trei miliarde Euro. Aspectele de drept englez si american au fost acoperite de biroul Clifford Chance din Londra.

Separat, o echipa coordonata de Counsel Radu Ropota a asistat Citibank, ING Bank N.V. si Unicredit Bank S.A in legatura cu lansarea si listarea pe Irish Stock Exchange a emisiunii de obligatiuni cu o valoare totala de 850 milioane Euro a RCS&RDS, garantata de Digi Communications si de filialele RCS&RDS din Spania si Ungaria – prima emisiune de obligatiuni de tip 'high yield' lansata de un emitent roman. Firma de avocatura Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP a acordat asistenta pe aspectele de drept american si englez.

In ambele tranzactii, emitentul a fost asistat de avocatii Filip & Company.

„Clifford Chance Badea s-a implicat in toate emisiunile de obligatiuni ale statului roman pe pietele externe din anii ’90 si pana in prezent, precum si in majoritatea tranzactiilor mari de pe piata de capital din Romania, atat oferte de actiuni, cat si obligatiuni”, spune Daniel Badea (foto), Managing Partner Clifford Chance Badea. „Am contribuit la cresterea si consolidarea acestei piete de finantare de la inceputurile sale, atat prin asistenta acordata, dar si prin contributia activa la redactarea si alinierea legislatiei romanesti la standardele internationale. Printre altele, am fost implicati la redactarea documentatiei Programului Medium Term Notes al Romaniei (in 2011), pregatirea primelor prospectelor de emisiune, dar si elaborarea Legii privind emisiunile de obligatiuni ipotecare. Este o mandrie pentru noi sa vedem ca emisiunile de obligatiuni devin o optiune tot mai populara in Romania, tendinta care aduce mai mult echilibru si stabilitate in piata finantarii, dezvoltand totodata piata de capital”.

Pe deplin integrata in reteaua globala Clifford Chance, practica locala de Piete de Capital coordonata de Partner Madalina Rachieru-Postolache este creditata de marile ghiduri juridice internationale in topul firmelor de avocatura specializate pe aceasta arie (Tier 1). Biroul asista emitenti de actiuni si obligatiuni, precum si sindicate de intermediere in tranzactii de piete de capital. Tranzactiile sunt adesea asistate de echipe trans-nationale care genereaza un mix optim de expertiza locala si know-how global. Acolo unde este nevoie, clientii beneficiaza de o practica full service de drept englez si drept american.

De asemenea, avocatii acorda in mod constant consultanta companiilor cu care lucreaza in legatura cu respectarea si alinierea la legislatia pietei de capital pe diverse aspecte precum abuz de piata, cadrul juridic aferent informatiilor privilegiate, obligatia lansarii de oferte publice obligatorii, obligatii de transparenta, etc.

Portofoliul recent mai include tranzactii de referinta precum:

1. Primul program de emisiune de obligatiuni ipotecare realizat de un emitent roman: Asistenta acordata Alpha Bank Romania in legatura cu lansarea primului program de obligatiuni ipotecare realizat de un emitent roman, in valoare de pana la 1 miliard Euro.
2. Programul de obligatiuni NE Property B.V.: Asistenta acordata NE Property B.V. in legatura cu implementarea programului de obligatiuni (Guaranteed Euro Medium Term Programme) in valoare de 1,5 miliarde Euro garantate de NEPI Rockcastle plc, precum si in legatura cu lansarea emisiunii de obligatiuni in valoare de 500 milioane Euro cu o dobanda anuala de 2,625% cu scadenta in 2023, in baza programului.
3. Emisiunile de obligatiuni DIGI: Asistenta acordata consortiului format din J.P. Morgan si Deutsche Bank in legatura cu emisiunea de obligatiuni in valoare de 350 milioane Euro lansata in 2016 de Digi Communications (DIGI), societatea care detine operatorul telecom RCS&RDS, precum si asistenta acordata Citigroup in legatura cu o noua emisiune de obligatiuni in valoare de 200 milioane Euro lansata in februarie 2019 si care urma sa fie consolidata cu obligatiunile emise de DIGI in 2016.
4. Listarile de obligatiuni Globalworth pe bursele din Bucuresti si Irlanda: Asistenta acordata Globalworth Real Estate Investment Limited in legatura cu listarea obligatiunilor in valoare de 550 milioane Euro pe bursele din Bucuresti si Irlanda din iulie 2017 si asistenta acordata aceluiasi emitent intr-o tranzactie similara derulata in mai 2018, a doua emisiune de obligatiuni corporative in valoare de 550 milioane Euro - cele mai mari listari de acest fel din istoria BVB.
5. Programul Global Medium Term Notes al Romaniei – Clifford Chance Badea a fost implicata in toate emisiunile de obligatiuni suverane pe piete externe, de la lansarea programului in 2011.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.