Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 28 vizitatori și nici un membru online

Clifford Chance Badea a asistat bancile in oferta de obligatiuni de EUR 260 milioane a FRIGOGLASS FINANCE B.V.

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatura Clifford Chance, a acordat asistenta juridica unui sindicat de banci internationale de investitii in legatura cu emisiunea de obligatiuni de tip ‘high yield’ in valoare de EUR 260 milioane emise de FRIGOGLASS FINANCE B.V. si garantate inclusiv de doua societati romanesti - Frigoglass Romania S.R.L. si 3P Frigoglass S.R.L. Obligatiunile vor fi listate la Luxembourg Stock Exchange, cu admitere la tranzactionare pe piata Euro MTF.

Echipa de proiect a fost coordonata de Madalina Rachieru-Postolache (foto dreapta), Partener, si formata din senior associate Georgiana Evi, avocat Madalina Mailat si avocat junior Nicolae Grasu. Ei au asistat bancile in legatura cu aspectele de drept romanesc pe tot parcursul tranzactiei, inclusiv adaptarea prospectului la aspectele de drept romanesc si redactarea documentatiei guvernate de legea romana. Firma de avocatura Milbank LLP a acordat asistenta pe aspectele de drept american si englez.

Madalina Rachieru-Postolache, Partener si coordonator al practicii Piete de Capital a Clifford Chance Badea, a subliniat: „Fiecare proiect de finantare este unic, dar obiectivul este acelasi – sa inchidem tranzactia in cele mai bune conditii pentru toate partile implicate, respectand bunele practici si standardele internationale in domeniu. Succesul si rapiditatea unei astfel de tranzactii depind de eficienta cu care punem cap la cap informatiile si gestionam toate aspectele sensibile si etapele esentiale pentru o emisiune de obligatiuni. In acest context, este cu atat mai importanta experienta multi-jurisdictionala a echipelor de avocati si colaborarea eficienta intre echipe”.

„Ne bucuram ca tot mai multe societati – atat locale, cat si internationale, aleg ca metode de finantare si refinantare instrumentele pietei de capital, inclusiv emisiunile de tip high yield”, a adaugat Georgiana Evi (foto dreapta), Senior Associate.

Pe deplin integrata in reteaua globala Clifford Chance, practica locala de Piete de Capital este creditata de marile ghiduri juridice internationale in topul firmelor de avocatura specializate pe aceasta arie (Tier 1). Biroul asista emitenti de actiuni si obligatiuni, precum si sindicate de intermediere in tranzactii de piete de capital. Tranzactiile sunt adesea asistate de echipe trans-nationale care genereaza un mix optim de expertiza locala si know-how global. Acolo unde este nevoie, clientii beneficiaza de o practica full service de drept englez si drept american.

De asemenea, avocatii acorda in mod constant consultanta companiilor cu care lucreaza in legatura cu respectarea si alinierea la legislatia pietei de capital pe diverse aspecte precum abuz de piata, cadrul juridic aferent informatiilor privilegiate, obligatia lansarii de oferte publice obligatorii, obligatii de transparenta, etc.

Portofoliul recent mai include tranzactii de referinta precum:

1. Prima emisiune de tip 'high yield' lansata de un emitent roman – Asistenta acordata Citibank, ING Bank N.V. si Unicredit Bank S.A in legatura cu lansarea si listarea pe Irish Stock Exchange a emisiunii de obligatiuni cu o valoare totala de 850 milioane Euro a RCS&RDS, garantata de Digi Communications si de filialele RCS&RDS din Spania si Ungaria.
2. Primul program de emisiune de obligatiuni ipotecare realizat de un emitent roman: Asistenta acordata Alpha Bank Romania in legatura cu lansarea primului program de obligatiuni ipotecare realizat de un emitent roman, in valoare de pana la 1 miliard Euro.
3. Programul de obligatiuni NE Property B.V.: Asistenta acordata NE Property B.V. in legatura cu implementarea programului de obligatiuni (Guaranteed Euro Medium Term Programme) in valoare de 1,5 miliarde Euro garantate de NEPI Rockcastle plc, precum si in legatura cu emisiunile de obligatiuni in baza programului.
4. Emisiunile de obligatiuni DIGI: Asistenta acordata consortiului format din J.P. Morgan si Deutsche Bank in legatura cu emisiunea de obligatiuni in valoare de 350 milioane Euro lansata in 2016 de Digi Communications (DIGI), societatea care detine operatorul telecom RCS&RDS, precum si asistenta acordata Citigroup in legatura cu o noua emisiune de obligatiuni in valoare de 200 milioane Euro lansata in februarie 2019 si care urma sa fie consolidata cu obligatiunile emise de DIGI in 2016.
5. Emisiunile de obligatiuni UniCredit Leasing Corporation IFN - Asistenta acordata bancilor de investitii in legatura cu emisiunea de obligatiuni in valoare de 300 milioane euro a UniCredit Leasing Corporation IFN S.A., listata pe Bursa de Valori din Luxemburg.
6. Listarile de obligatiuni Globalworth pe bursele din Bucuresti si Irlanda: Asistenta acordata Globalworth Real Estate Investment Limited in legatura cu listarea obligatiunilor in valoare de 550 milioane Euro pe bursele din Bucuresti si Irlanda din iulie 2017 si asistenta acordata aceluiasi emitent intr-o tranzactie similara derulata in mai 2018, a doua emisiune de obligatiuni corporative in valoare de 550 milioane Euro - cele mai mari listari de acest fel din istoria BVB.
7. Programul Global Medium Term Notes al Romaniei – Clifford Chance Badea a fost implicata in toate emisiunile de obligatiuni suverane pe piete externe, de la lansarea programului in 2011, inclusiv tranzactia recenta - asistenta acordata consortiului bancar format din BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Raiffeisen Bank International AG, Société Generale si Unicredit Bank AG in legatura cu emisiunea de obligatiuni suverane lansata de Ministerul Finantelor pe pietele externe, cu o valoare totala de trei miliarde Euro, in ianuarie 2020. Aspectele de drept englez si american au fost acoperite de biroul Clifford Chance din Londra.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.